Un bărbat a fost găsit în stare de agonie, pe o stradă din Roman, în seara de 19 mai, după ce i s-a făcut rău şi a căzut din picioare. Un trecător a sunat la 112, iar un echipaj de prim ajutor de la ambulanţă s-a deplasat la locul indicat, unde i-au acordat primul ajutor bărbatului găsit conştient, dar cu fractură de coloană cervicală. Pacientul, în vârstă de 76 de ani, a fost apoi transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Roman. Pe baza investigaţiilor efectuate în regim de urgenţă, medicul din CPU a stabilit că se impune transferul de urgenţă la o clinică de specialitate din Iaşi, cu elicpoterul SMURD.

Pacientul a fost preluat de un echipaj de salvare al Substaţiei Roman şi dus la stadion pentru a fi transportat de elicopter la Clinica de Neurochirurgie Iaşi.

Potrivit medicilor, segmentul cervical al coloanei vertebrale este cel mai vulnerabil la acţiunea traumatică a factorilor externi în cazul traumatismelor. Leziunile coloanei vertebrale cervicale sunt rezultatul acţiunii forţelor indirecte care acţionează la nivelul capului şi gâtului. Localizarea şi tipul leziunii sunt determinate de poziţionarea capului şi gâtului în momentul impactului. Aproximativ 50% din traumatismele coloanei cervicale sunt însoţite de leziuni ale cordonului medular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.