Primarul Carabelea si prefectul Lazar, au aruncat astazi într-o conferinta de presa, mai multe sageti in directia lui Arsene. Primul l-a acuzat ca-i lasa pe pietreni fara bani de investitii in  dezvoltare, iar al doilea îi lipește eticheta de politician cu mentalitate de jupân sau de stăpân de judet.

Primarul Andrei Carabelea, face un apel la Ionel Arsene sa dea dovada de responsabilitate si sa aloce fondurile necesare pentru investitii in Piatra Neamt, care se cuvin primariei din cotele defalcate pe TVA, bani pe care CJ Neamt trebuie sa-i aloce administratiei pietrene. Carabelea îi cere lui Arsene sa nu mai nedreptatesca pietrenii, asa cum a procedat in ultimii ani de zile. ”Nu avem pana in momentul de fata o situatie clara si nu cunoastem sumele care se vor aloca bugetului municipiului Piatra Neamt, din cotele defalcate de TVA pe care le distribuie Consiliul Judetean Neamt. Pe aceasta cale, solicit presedintelui Consiliului Judetean, Ionel Arsene, sa nu mai nedreptateasca pietrenii asa cum s-a intamplat in ultimii ani, si sa ofere banii solicitati pentru sectiunea de dezvoltare a municipiului Piatra Neamt”, spune Carabelea.

Vorbind despre politicile PNL, prefectul Lazar a tinut si el sa-l atinga pe Arsene, fara sa-i dea numele, dar in mod clar, referirile au fost facute la adresa lui. ”Nu am si nu avem (n.red. PNL) mentalitati cum au altii, de a imparti primarii in primari buni sau in primari rai, in oameni de stanga sau oameni de dreapta. Nemtenii sunt laolalta componenta a acestui judet si trebuie sa muncim pentru fiecare dintre ei si sa dezvoltam fiecare localitate, indiferent de numele sau de culoarea politica a unui ales local, pentru ca oamenii nu trebuie impartiti cum are altcineva mentalitate de jupân, de stapan in judetul Neamt, in oameni buni sau oameni rai

Reamintim ca in ultimii ani, CJ Neamt a impartit banii care se cuveneau primariilor, dupa bunul plac al lui Arsene, fapt confirmat chiar si de o instanta de la Tribunalul Neamt. De exemplu, în 2020, CJ Neamt a alocat in bataie de joc cate 100.000 de lei primariilor Piatra Neamt si Roman, in timp ce primarii de comune au primit 3,5 sau chiar 10 miliarde de lei vechi. Ba chiar o primarie PSD care a cerut 3,5 miliarde de lei vechi, a primit 5 miliarde, cu 1,5 miliarde mai mult decat avea nevoie, in timp ce alte primarii, de alte culori politice, primeau cu mult sub necesar.

Ca la CJ Neamt banii publici se cheltuie fara discernamant, a constatat si Curtea de Conturi a Romaniei. Intr-un raport privind cheltuielile din 2019, pe langa alte multe nereguli, inspectorii au descoperit si ca in anul 2019, un ziarist PSD primea ilegal de la CJ Neamt, peste 17.000 de lei, pentru optimizarea paginii de facebook a institutiei. In total, pentru cultul personalitatii lui Arsene, CJ Neamt a chletuit in 2019 peste 36.000 de euro.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.