Elevii și preșcolarii din județul Neamț vor sărbători Ziua Mondială a Educației alături de dascăli. În timp ce colegii lor din alte județe vor fi liberi pe 5 octombrie, inspectorul școlar general Viorel Stan, din cadrul ISJ Neamț, ne-a declarat că nicio unitate de învățământ din județul nostru nu va fi închisă de Ziua Mondială a Educației, dar nici nu vor fi efectuate ore.
„Conducerea fiecărei școli va hotărî în ce mod va fi sărbătorită Ziua Educației, respectiv prin spectacole, concursuri, centre de lectură, activități educative și recreative dedicate acestei zile“, ne-a declarat inspectorul școlar general Viorel Stan.

Începând din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Mondială a Educației să fie celebrată în fiecare an pe data de 5 octombrie. La 5 octombrie 196, cu ocazia Conferinței Interguvernamentale speciale organizate la Paris, cu participarea OIM și UNESCO, a fost adoptată Recomandarea privind statutul cadrului didactic. De atunci, s-a hotărât ca data de 5 octombrie să fie dedicată cadrelor didactice, pentru a li se da reputația pe care o merită, pentru a sensibiliza întreaga lume, ținându-se cont de rolul esențial pe care-l joacă dascălii, la formarea de noi și noi generații.

Geanina NICORESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.