Actualizare stire: Vezi AICI Garda de Mediu Neamț a dat în orbul găinilor. Comunicat: ”În 2020 nu au fost poluate ape”

Stirea initala: Pentru că Garda de Mediu din judetul Neamt nu vede si nu aude, ne vedem nevoiti sa informam periodic aceasta institutie care acum vreun an era extrem de activa cand fosta prefecta Soroceanu avea rafuieli politice, despre situatia dezastruoasa de le lacul Izvorul Muntelui, dupa inundatiile din luna iunie.

Informam deci inspectorii Gărzii de Mediu Neamt, ca traseul hectarelor de PET-uri adunate de ape de la Vatra Dornei pana la Poiana Teiului a ramas neschimbat, iar suprafata de apa acoperita de deseuri creste de la o zi la alta.

Totodata, starvul vacii luate de ape la Borca, a ajuns intre timp in dreptul satului Chiriteni din comuna Hangu (foto jos- sursa foto: cititor tvmneamt.ro). In urma cu 2 saptamani, cadavrul era la Poiana Largului, insa nu s-a deranjat nicio autoritate din judetul Neamt sa ia masuri pentru indepartarea unui posibil focar de infectie (PET-uri plus cadavre de animale) ce s-ar putea declansa in plina pandemie de coronavirus (Vezi articolulHectare de PET-uri pe lacul Izvorul Muntelui. După inundații, un nou dezastru ecologic)

Vom reveni periodic cu informari pentru Garda de Mediu Neamt privind traseul PET-urilor si al cadavrului de vaca, iar cand acestea vor ajunge la barajul Bicaz, poate își va mișca vreo autoritate fundul si va face ceva, chiar daca va fi foarte tarziu pentru flora si fauna, dar si pentru sanatatea oamenilor.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.