La data de 01 februarie, bărbatul de 35 de ani, din Piatra Neamț, care și-a pus pe mașină girofar și sirenă, a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, a anunțat IPJ Neamț.

Bărbatul a fost oprit de polițiști pe B-dul Traian din P. Neamț, în timp ce conducea drogat, beat și fără permis. La momentul comiterii infracțiunilor enumerate, acesta era trimis în judecată pentru că fusese prins băut la volan, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Poliția Neamț: Reamintim că, la data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 16:13, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au procedat la oprirea, pe bulevardul Traian, a unui autoturism ce avea montat la vedere, în habitaclul autoturismului sisteme de avertizare speciala luminoasă ( stroboscop de culoare roșu/albastru) precum și sistem de avertizare sonoră (sirena cu telecomandă si sistem de amplificare a vocii).

Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, din Piatra-Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,44mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, precum și a alcoolului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, persoana în cauză avea permisul reținut ca urmare a săvârșirii la data de 17 martie 2023, a infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională, fiind dispusă confiscarea sistemelor montate pe autoturism.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.