Ce este peelingul chimic și când se recomandă?

Un peeling chimic este o procedură prin care se aplică o soluție chimică pe piele pentru a îndepărta straturile superioare. Astfel, pielea care crește la loc este mai fină. În cazul unui peeling ușor sau mediu este posibil să fie nevoie să repetați procedura pentru a obține rezultatele dorite.

Peeling-urile chimice sunt utilizate pentru a trata ridurile, pielea decolorată și cicatricile – de obicei pe față. Ele pot fi efectuate singure sau combinate cu alte proceduri cosmetice. Peeling-urile chimice mai profunde oferă rezultate mai dramatice, dar necesită mai mult timp de recuperare.

Peeleing-ul chimic este folosit pentru a îndepărta infecțiile dermatologice, cum ar fi diferitele tipuri de acnee. Această procedură este de trei tipuri:

Peeling chimic ușor – îndepărtează stratul exterior al pielii (epidermă). Este folosit pentru a trata ridurile fine, acneea, tonusul neuniform al pielii și uscăciunea. Recurența unui peeling ușor poate fi necesară la fiecare două până la cinci săptămâni.

Peeling chimic mediu – îndepărtează celulele pielii din epidermă și din porțiuni din partea superioară a stratului mediu al pielii (derma). Este folosit pentru a trata ridurile, cicatricile de acnee și tonusul neuniform al pielii. Procedura s-ar putea repeta pentru a menține rezultatul dorit.

Peeling chimic profund – îndepărtează celulele pielii și mai adânc. Medicul dumneavoastră ar putea recomanda unul pentru riduri mai profunde, cicatrici sau excrescențe pre-canceroase. Nu veți avea nevoie de proceduri repetate pentru a obține efectul complet.

Când se recomandă peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic, folosit și în tratarea diferitelor tipuri de acnee, este recomandat în special în cazul pacienților cu pielea albă și părul deschis, întrucât aceștia sunt mai predispuși la razele ultraviolete.

Pielea flască, umflăturile și ridurile mai severe nu răspund bine la peeling-urile chimice. Acestea pot necesita alte tipuri de proceduri chirurgicale cosmetice, cum ar fi resurfacing-ul cu laser, un lifting facial, un lifting de sprâncene, un lifting de pleoape sau o umplere a țesuturilor moi (colagen sau grăsime). Dermatologul poate determina cel mai potrivit tip de tratament.

Înainte de a încerca peeling-ul chimic trebuie să îi comunicați medicului dacă ați avut cicatrici sau alte răni în zona în care acesta urmează să fie aplicat. De asemenea, nu trebuie să luați anumite medicamente înainte de această procedură, cum ar fi Retin-A, Renova sau acid glicolic.

Medicul specialist va recomanda ce tip de peeling veți putea face, iar decizia se va lua în funcție de starea pielii.

În cazul în care aveți un tip de acnee, medicul vă va programa pentru un consult și va începe procedura de peeling. Întâi se va curăța fața, apoi se va plasa soluția chimică pe ten cu un aplicator. După ce peeling-ul rămâne pe față câteva minute, substanța chimică este dezactivată cu un neutralizator pentru a preveni arsurile. Procesul total durează mai puțin de 20 de minute.

(P)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.