Probabil că nu există nemțean care să fi auzit de condamnarea infractorului PSD Neamț, Ionel Arsene, și care să nu se întrebe ce face Justiția din România pentru readucerea acestuia în țară, în vederea executării pedepsei de 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Prin urmare, tvmneamt.ro s-a adresat Ministerului Justiției, de unde am cerut lămuriri privind demersurile pe care statul român (aflat într-o cruntă luptă anticorupție de vreo 20 de ani de zile) le face pentru repatrierea lui Arsene din Italia, unde acesta a fugit înainte de pronunțarea sentinței.

Răspunsul final ne-a fost furnizat de Tribunalul Bacău, acolo unde s-a pronunțat condamnarea în primă instanță, rămasă apoi definitivă prin sentința judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău, unde s-a judecat apelul.

Mai jos, explicațiile Tribunalului Bacău, privind demersurile făcute până acum pentru recuperarea celui care cel puțin până astăzi, a scăpat (sau a fost făcut scăpat) de aplicarea legii statului de drept din România, cu mențiunea că între timp, judecătorii din Italia au respins cererea de extrădare formulată de instanța de la Bacău, decizia nefiind definitivă. Prin urmare, infractorul fugar este liber ca pasărea cerului în Italia, unde are și program de audiențe pentru sfaturi înțelepte privind treburi de partid sau despre cum se administrează Consiliul Județean Neamț. Desigur, când situația o impune, poate da și telefoane prin județ, tot pentru bunul mers al treburilor, în timp ce Justiția face schimb de scrisori traduse în limba italiană, cu judecătorii din peninsulă.

Raspunsul Tribunalului Bacău în format captură foto plus PDF:

Scanned_from_a_Lexmark_Multifunction_Product25-04-2023-152055

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.