Autoritatile din Romania își dau arama pe fata. Sub pretextul protejarii sanatatii populatiei, vor sa introduca vaccinarea obligatorie, iar pentru cei care refuza, se pregateste chiar si interzicerea dreptului la munca. In vreme ce tari ca Spania au descoperit deja medicamente care vindeca boala (Covid 19), in Romania se merge exclusiv pe vaccinare, dupa ce tara noastra a comandat zeci de milioane de doze de vaccin.

Că vaccinarea obligatorie nu este deloc o gluma, rezulta chiar din declaratiile oficiale facute de reprezentanti ai guvernului. Fostul ministru al Sănătății și actualul consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru, a spus marți că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personalul din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Totodată, obligativitatea vaccinării ar putea fi luată în calcul și pentru vârstnici, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați. Declaratiile au fost facute la postul de radio DIGI FM.

Intrebat ce s-ar putea întâmpla dacă o persoană din categoriile vizate nu face nici vaccin, nici test, Nelu Tătaru a spus ca s-ar putea să se ia în calcul chiar si interzicerea dreptului la muncă: ”În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual.”

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a confirmat la B1 TV declaratiile lui Nelu Tătaru si a declarat că se face în acest moment o analiză privind oportunitatea de a se introduce vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie în cazul unor categorii de persoane. ”Așa se întâmplă cu parte aceasta de obligativitate pentru anumite categorii care e deja în funcțiune în alte țări – Franța, Grecia, Italia – acest lucru deja funcționeză în multe țări și sunt în analiză în altele. Nu vorbim de o obligativitate generală, ci sunt lucruri foarte punctuale. Responsabilitatea și obiectivul e de a salva cât mai multe vieți. E o chestiune în analiză”, a declarat Andrei Baciu.

Asadar, exista toate premisele ca romanii sa fie obligati sa se supuna unui act medical (in cazul de fata vaccinare) contrar vointei lor, sub amenintarea cu pierderea unor drepturi si libertati fundamentale. Asta, in timp ce vaccinul se dovedeste a fi tot mai ineficient in multe tari, cum ar fi Israelul, unde urmeaza sa se treaca la doza a patra.

Daca guvernantii din Romania ar fi atat de ingrijorati de sanatatea si de vietile populatiei, ar remedia gravele probleme din sistemul de sanatate si ar inlesni accesul la tratamente pentru bolnavii cronici care mor pe capete din cauza ca nu au acces la tratamente si la investigatii de specialitate.

Evident, aceste declaratii ale oficialilor din eșaloanele 2-3 ale guvernului, au rolul de a testa reactia populatiei. Daca aceasta va lipsi sau va fi una redusa ca intensitate, decizia este ca si luata. Vor urma copiii si apoi intreaga populatie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.