Autoritatile locale nu mai au voie sa comunice nimic despre evolutia crizei coronavirus, insa pe masura posibilitatilor, tvmneamt.ro va va tine la curent cu situatia din judetul Neamt.

Una dintre informatiile tinute la secret, este despre rezultatele a peste 30 de teste efectuate dupa ce o angajata DGASPC Neamt a fost depistata pozitiv pe 15 martie. Toate testele sunt negative. O parte dintre rezultate se stiu inca de sambata (21 martie), iar o parte s-au aflat duminica, 22 martie. Unul sau doua rezultate par sa se fi ratacit undeva pe drum, dar si acestea ar fi negative, spun sursele noastre. DSP Neamt nu a comunicat nimic oficial despre cazul care inca tine cu sufletul la gura sute de persoane, nici dupa doua zile, chiar daca informatiile nu sunt de natura sa creeze panica, ba chiar din contra. Ultimul comunicat de pe site-ul institutiei este de pe data de 21 martie.

Inclusiv sotul si fiul angajatei DGASPC au primit rezultate negative la testul coronavirus, desi ambii au stat aproximativ o saptamana in contact direct cu aceasta, pe perioada cat se presupune ca a fost purtatoare de coronavirus. Starea de sanatate a femeii este buna, aceasta fiind in continuare internata al Spitalul de boli Infectioase din Iasi, fara sa prezinte simptome specifice infectarii cu Covid 19.

Reamintim ca femeia depistata pozitiv pe pe 15 martie cu coronavirus (cazul nr. 3 in Neamt), este sefa de serviciu la DGASPC Neamt (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului). Ea are 43 de ani si fusese in Franta in interes de serviciu, de unde s-a intors pe 9 martie. Sambata, 14 martie, a aflat ca una dintre persoanele cu care intrase in contact in Franta, o femeie din Iasi, a fost testata pozitiv cu coronavirus Covid 19, asa ca s-a autoizolat si a anuntat imediat DSP ca exista posibilitatea sa fie purtatoare de coronavirus desi nu avea simptome. A fost testata, iar pe 15 martie s-a confirmat ca este infectata, fiind transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.