Catalin Chitei, proaspat demisionar din functia de administrator public al judetului Neamt (institutie din cadrul CJ Neamt), continua cu mesajele cu subînteles, legate de Consiliul Judetean Neamt. Cand a facut anuntul depunerii demisiei, Chitei a pomenit de ”experiența de a cunoaște intestinele unor instituții”. ”Intestinele unor institutii”, nu pare a fi doar o formulare nefericita, pentru ca autorul mesajului nu a facut nicio corectura intre timp.

Astazi, Catalin Chitei vine cu un nou mesaj, de data asta destul de explicit. El a pus pe contul lui de facebook, o poza cu numarul de inventar de pe una dintre mesele din sala de sedinte a Consiliului Judetean, Neamt, locul in care in fiecare luna, se hotaraste destinul judetului Neamt. Placuta metalica pe care este scris numarul de inventar, are încastrata si inscriptia PCR. Adica Partidul Comunist Român. Lasand la o parte faptul ca mobilierul din institutie a ramas acelasi chiar si dupa 30 de ani de la Revolutie, este foarte clar ce a vrut sa transmita fostul county manager al judetului Neamt.

La postarea sa, Catalin Chitei a adaugat si 3 haștaguri, printre care #lustratienulustruire și #revoluțianuegata. Cu alte cuvinte, Chitei transmite cat se poate de clar, ca reprezentantii fostului regim comunist sunt încă la butoane si ca s-ar putea sa gaseasca în el un opozant foarte determinat, din moment ce spune ca ”revolutia nu e gata”.

Mai mult decat atat, intr-un comentariu la postarea lui, Chitei îi raspunde unui jurnalist că fostii nomenclaturisti comunisti nu dispar, nu se pierd, ci se pun pe liste, cu referire evidenta la listele electorale.

Desi Chitei nu a vrut sa insiste pe motivele care l-au determinat sa-si dea demisia din functia de county manager, din reactiile lui din ultimele zile, rezulta ca decizia i-ar fi putut fi impusa. Catalin Chitei si-a anuntat demisia in aceeasi zi in care si-a dat demisia din functie si directorul Spitalului Judetean Neamt.

Chitei a ocupat functia de county manager prin concurs, la mijlocul anului 2018, dupa plecarea Oanei Bulai de pe aceeasi functie, pe postul de consilier al premierului Viorica Dancila.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.