Europarlamentarul PNL, Rares Bogdan a explicat astazi intr-o conferinta de presa la Piatra Neamt, de ce nu s-a putut respecta promisiunea privind eliminarea pensiilor speciale in 30 de zile dupa alegerile prezidentiale. El a aruncat vina in curtea Avocatului Poporului. ”În campanie am promis că eliminăm pensiile speciale  în 30 de zile. Nu s-a putut. În schimb în a 62-a zi de guvernare, pe 28 ianuarie, cei 96 de parlamentari liberali au introdus legea, la care au achiesat și alți parlamentari și s-a votat legea de tăiere a pensiilor speciale. S-au tăiat și pensiile magistraților. Din păcate Renate Weber, care numai avocat al poporului nu este, a blocat legea făcând o sesizare la CCR.

Noi ne-am făcut treaba, am votat. Sesizarea trebuia să se judece în martie și din cauza pandemiei s-a prelungit până în mai. S-a judecat sesizarea și majoritatea judecătorilor a considerat că sesizarea este una corectă și legea e neconstituțională. Asta în condițiile în care mulți judecători sunt beneficiari de pensii speciale (unii fiind chiar numiți de PSD). Acesta este contextul.

Nu ne-am oprit și colegii mei parlamentari au venit cu o nouă lege de impozitare a pensiilor speciale de până la 95%. S-a votat cu o largă majoritate, deși a fost complicat, dar am reușit să o votăm. Însă Renate Weber, care parcă este Ana Pauker reîncarnată, a făcut din nou sesizare la CCR și pe data de 24 septembrie este judecată”, a precizat Rares Bogdan.

Declaratiile complete, in materialul video de mai jos (sursa- Jurnal FM):

Declaratii de presa -Rares Bogdan europarlamentar. Piatra Neamt 10 09 2020

Declaratii de presa -Rares Bogdan europarlamentar. Piatra Neamt 10 09 2020

Publicată de Jurnal FM pe Joi, 10 septembrie 2020

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Rares Bogdan trebuie sa stie ca CEDO a cinsfiintit ca statele pot sa stabileasca diferite formula de calcul pt diferite ctg socioprofesionale. Cuantumul pensiei poate fi considerat un drept castigat daca suma fiecaruia este exigibila in cadrul CAS (asa cum se vede in pilonul 2)’ Asa zisele pensii pe baza de contrinbutivitate este un neadevar si din consuderentul ca bugetul CAS a fost mereu completat de la bugetul de stat.Impozitarea cu 95% este o confiscare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.