Tot mai multi nemteni sunt nemultumiti pentru ca nu si-au primit tichetele de masa promise de guvern, celor care se vaccineaza cu schema completa.

Niciunul dintre cei vaccinati in ultimele 3 saptamani, nu a primit recompensa promisa pentru vaccinare. Astfel, s-au lansat noi teorii ale conspiratiei, potrivit carora, personalul medical de la centrele de vaccinare sau functionarii de la DSP si-ar însuși tichetele. Lucrurile nu stau nici pe departe asa, iar realitatea este ca tichetele nu ajung in teritoriu, pentru ca nu sunt trimise de la centru, de la Bucuresti.

De exemplu, in urma ultimei solicitari facute de DSP Neamt, vor ajunge in judet doar 10% din necesarul de tichete de masa pentru vaccinatii cu schema completa. Asta nu inseamna insa, ca nemtenii care s-au vaccinat in ultimele saptamani si care se vor vaccina in perioada urmatoare, vor ramane fara tichete de masa. Acestea vor ajunge pana la urma la ei, dar cu o intarziere chiar si de 60 de zile, urmand sa fie anuntati când si de unde le pot ridica.

Conform Ministerului Sanatatii, pe 10 septembrie 2021 a fost semnat Ordinul ministrului Sănătății privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform documentului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă, respectiv începând cu data de 31 august 2021.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor realiza procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație, se arata pe site-ul Ministerului Sanatatii.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.