Ce trebuie să știi ca să pariezi pe fotbal în 2021

În unele țări precum Regatul Unit, fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi, aproximativ 40% dintre pariuri fiind pe fotbal puse. Și în România fotbalul este cel mai cunoscut sport. Din acest motiv este important să cunoști câțiva factori care să te ajute să îți îmbunătățești pariurile sau să știi spre ce să te orientezi. Te poți folosi chiar și de site-uri ce oferă ponturi pariuri menite să te ajute să îți faci o idee despre cum să analizezi un viitor meci. În continuarea articolului vei vedea câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști despre pariurile pe fotbal în acest an.

Cum funcționează

Prima etapă pe care trebuie să o înțelegi este modul cum funcționează pariurile pe fotbal. Cotele sunt numere presetate de către cei de la unitatea de pariuri sportive ce reprezintă o balanță între miza și posibilitatea de câștig pe care urmează să îți pariezi banii. De obicei sunt sub formă de fracții (2/1), însă în România sunt sub formă de zecimale (2.00). Spre exemplu, dacă un meci are cota 2.00, acest lucru înseamnă că pentru fiecare 1 leu pariat vei primi 2 lei înapoi.

În fiecare săptămână existe sute de meciuri pe care poți plasa pariuri. Unitățile de pariuri sportive vor seta cotele în funcție de probabilitatea de câștig a meciului și a evenimentelor petrecute în meciuri, cum ar fi numărul de goluri înscrise, cornere câștigate, cartonașe roșii sau galbene, dar și de performanța individuală a jucătorilor. Multe din casele de pariuri au oferte speciale și mize făcute să ii atragă pe jucători. Odată ce rezultatul unui meci a fost confirmat și pariul tău este unul câștigător, îți vei primi banii pariați inițial plus câștigul de la cotă.

Există și mai multe tipuri de pariuri disponibile, inclusiv pariuri de tip acumulatori care combină diferite caracteristici ale unui meci care vor avea și un preț mai mare, dar și o posibilitate de câștig crescută. Aceste pariuri le vei întâlni la majoritatea caselor de pariuri.

Pariurile pe meci

Pariurile pe meci sunt cele mai simple tipuri de pariuri în care doar trebuie să setezi scorul final al unui meci. Poți paria ca echipa care joacă acasă să câștige, cealaltă echipă sau să fie remiză. Pariurile pe meci se contorizează după rezultatul din cele 90 de minute de joc, astfel că orice alt gol din prelungiri nu este luat în considerare.

Pariurile pe diferite caracteristici

Chiar dacă aceste tipuri de pariuri au apărut ceva mai recent, se pare că popularitatea lor a crescut foarte mult în ultima vreme. În loc să pariezi doar pe scorul unui meci, poți selecta să pariezi pe mai multe evenimente ce au avut loc în meci. În cazul în care cunoști foarte bine cele două echipe ce urmează să joace, vei putea să prezici mult mai bine cursul evenimentelor. Un astfel de pariu combină numărul de cartonașe roșii și galbene, cornere și jucătorii care au înscris golurile. O altă caracteristică este statistica jucătorilor despre care vom vorbi în continuare și ce poate fi inclusă și la acest tip de pariu.

Statistica jucătorilor

Pentru meciurile din Premier League sau alte meciuri internaționale au apărut aceste tipuri de pariuri în funcție de statisticile jucătorilor. Acest pariu este diferit de parierea pe scor sau pe cartonașe și include posibilitatea de a atribui unui jucător un posibil număr de goluri înscrise, accidentări sau offside-uri.

În funcție și de disponibilitatea de la casa de pariuri, uneori vei putea chiar să alegi modul în care a fost dat golul de către un jucător: lovituri libere, aruncări sau lovituri directe. Aceste pariuri încearcă să le ofere pariorilor o șansă în plus pentru a paria pe jucătorul lor favorit, însă ai grijă deoarece fotbalul este un sport foarte imprevizibil.

Pariu cu handicap asiatic

Pentru astfel de pariuri va trebui să folosești simbolurile + și – pentru a denota un handicap unei echipe. Pot să fie goluri complete ( +1 sau -2 de exemplu) sau jumătăți de goluri ( +0.5 și -1.5). Să ilustrăm și cu câteva exemple pentru a fi mai clare aceste pariuri. Dacă plasezi un pariu Liverpool -1, Arsenal +2 câștigi dacă pariezi pe Liverpool și aceștia au un avantaj de 2 goluri sau mai mult. Dacă este remiză sau pierd și tu pierzi. Îți câștigi banii înapoi dacă aceștia câștigă cu o diferență de un singur gol, reprezentat de acel -1.

Dacă pariezi pe Arsenal, câștigi dacă aceștia câștigă, este remiză sau dacă pierd cu un singur gol diferență. Dacă pierd la mai mult de 3 goluri diferență și tu pierzi și îți iei banii înapoi dacă pierd la o diferență de 2 goluri, de la acel +2.

Pariu cu handicap european

Pariurile cu handicap european seamănă cu cele asiatice, însă cu 2 diferențe majore: remiza rămâne o opțiune, iar handicapurile pot să fie doar numere întregi. În rest, pariurile funcționează exact la fel.

Pariu pe prima jumătate sau pe ambele

Poți plasa pariuri pe prima jumătate și/sau pe amândouă. Poți paria pe echipa ce joacă acasă, cea din deplasare sau remiză pentru una sau ambele jumătăți. Acest tip de pariu se adresează jucătorilor mai experimentați, care știu deja ce parcurs are fiecare echipă și cât de in forță sau de slab începe un meci. Faptul de a știi dacă un jucător va lipsi la un meci sau este accidentat îți poate oferi un avantaj.

Concluzie

În mare parte, acestea au fost cele mai cunoscute tipuri de pariuri pe care le vei regăsi la casele de pariuri. Evident, în funcție de casa de pariuri la care mergi, acestea vor fi diferite. Totuși, cu ajutorul informațiilor prezentate mai sus sper că am reușit să te fac să înțelegi cum funcționează pariurile și care sunt principalele tipuri de pariuri disponibile. Cele mai simple tipuri de pariuri sunt cele pe scor sau pe meci, întrucât nu necesită atât de multe cunoștințe despre jucători individuali sau foarte multe detalii despre fiecare dintre echipe.

(P)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.