In  timp ce nemtenii sunt nevoiti sa mearga la clinici private sau la spitale din alte judete pentru tratarea unor afectiuni cronice, iar pacientii Covid sunt tratati ca in lagar, Spitalul Judetean Neamt anunta cu mare emfaza, ca si-a facut pagina de facebook.

Este exact ce lipsea si a fost nevoie de un comunicat de presa pentru ca marea realizare sa ajunga la urechile tuturor nemtenilor, multi dintre ei cu afectiuni grave, pe care nu si le pot trata, pentru managerii spitalului numiti de ”baronul” Arsene, nu sunt in stare sa amenajeze spatiile existente in unitatea medicala in asa fel, incat sa poata fi tratati si pacientii covid si cei noncovid.

Asa ca Lucian Micu, fostul primar de Roman si ultimul manager numit de baron in semn de recunostinta pentru ca a trecut de la PNL la PSD, a gasit de cuviinta sa informeze publicul prin intermediul presei, ca Spitalul Judetean Neamt are pagina de facebook, optimizata probabil de vreo sluga a lui Arsene, asa cum a fost optimizata si pagina CJ Neamt, cu vreo 35.000 de lei. Asadar, Micu nu a identificat nicio solutie pentru imbunatatirea conditiilor din spital sau pentru imbunatatirea meniului servit pacientilor, nu a luat nicio masura contra medicilor șpăgari, nu a depistat nicio gaura neagra prin care se scurg banii sifonati de ”mafia din spital”, in schimb a descoperit facebook-ul, ceea ce intr-adevar, spitalul nu avea, insa era nevoie de un director platit cu peste 10.000 de lei pe luna pentru a avea o asemenea revelatie.

In comunicat se precizeaza ca onor directorul a decis sa imbunatateasca si mai mult comunicarea cu cetatenii, de parca pana acum a comunicat cineva cu pacientii, cum ar fi cei umiliti dupa ce au fost tinuti 14 ore sub cerul liber, carora nici pana acum, nici CJ Neamt nici conducerea spitalului nu s-au obosit sa le transmita macar niste scuze. ”Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a decis să îmbunătățească și mai mult comunicarea dintre instituție și cetățenii interesați. Astfel, pe lângă datele disponibile pe site-ul instituției, ce poate fi accesat la adresa www.sjuneamt.ro, cei interesați pot accesa și pagina de Facebook – https://www.facebook.com/sjuneamt, special creată pentru a oferi cetățenilor cât mai multe informații reale și explicații ale specialiștilor în medicină”, se arata in comunicatul CJ Neamt.

Si evident, nu lipseste din comunicat nici declaratia lui Lucian Micu. Din ce spune directorul uns in functie de ”baronul” Arsene, reiese ca problemele spitalului se rezolva cu facebook: „Trecem printr-o perioadă grea, în care, cu responsabilitate și o comunicare deschisă, putem reuși ca informațiile importante și relevante să ajungă la un număr cât mai mare de persoane și să ajutăm astfel să trecem cu bine peste pandemie. În aceste vremuri, este important ca instituțiile statului și specialiștii în sănătate să-și asume nu doar rolul de a asigura cele mai bune condiții pentru a salva viețile bolnavilor, dar și de a transmite informații reale și corecte despre situația actuală. Atât prin intermediul site-ului, dar și prin utilizarea acestei pagini de Facebook, ne propunem să vă ținem la curent cu cele mai noi informații despre sistemul de sănătate nemțean, dar și despre evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus – COVID 19. Este important ca cetățenii să se informeze din surse oficiale”, spune Lucian Micu.

Cu alte cuvinte, in loc de servicii medicale de calitate si redeschiderea spitalului pentru toti pacientii, se poate si cu facebook.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.