Consilierii judeteni si-au aruncat vorbe grele si si-au adus acuzatii reciproce. Mai mult, desi oficial fac parte din aceeasi alinta politica, unii dintre ei au fost ironici si au apelat la cuvinte precum “linsaj”
Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Neamt de marti, 7 octombrie, a debutat si s-a terminat in aceeasi nota, obisnuita pentru toata lumea. Scandalul a izbucnit inca de la primul punct al ordinii de zi, in care se propunea vacantarea, pentru a nu se mai stie cata oara a postului de consilier judetean ocupat de Gheorghe Vasiloiu. Asa cum era de asteptat, proiectul a fosrt respins, iar replicile le-au dat, inca din primul act, doi protagonisti cunoscuti: consilierii judeteni Dan Vasile Constantin si Radu Tudorel. Desi secretarul judetului a incercat sa contracareze logic discutiile in contradictoriu, nimeni nu a vrut sa inteleaga ca este vorba doar despre o vacantare a unui post de consilier si nu de incetarea mandatului a lui Gheorghe Vasiloiu.
Consilierii majoritari nici nu au vrut sa auda si au respins cu 10 voturi pentru, 21 de abtineri si 1 vot impotriva, vacantarea respectivului post de consilier judetean.
O soarta asemanatoare a avut si proiectul de hotarare care avea in vedere validarea mandatului de consilier judetean al lui Costache Lupu, care ar fi trebuit sa vina in locul lui Alin Antohi. De aceasta data a fost invocata legea partidelor politice si statutul alesilor locali. Tot consilierii majoritari au spus ca Lupu nu ar fi membru UNPR si ca nu au fost depuse actele semnate de reprezentantii aliantei APEL, pe listele careia a candidat Costache Lupu la alegerile locale din 2012. Proiectul a fost amanat si a atras dupa sine si amanarea urmatorului, care ar fi trebuit sa parafeze venirea in CJ a lui Bogdan Senrea ce ar fi trebuit sa faca rocada cu Gheorghe Vasiloiu. Si aici au iesit discutii legate de amanare pentru ca nu s-a votat in plen.
Cearta a continuat pana cand presedintele Culita Tarata a sa fie liniste pentru desfasurarea pana la capat a sedintei Consiliului Judetean Neamt.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.