Tvmneamt a intrat posesia rezultatelor unui sondaj de opinie făcut recent în Piatra Neamt, în perioada septembrie-octombrie 2022. Sondajul a fost realizat de o firmă specializată în cercetări sociologice, la comanda PNL. Cercetarea s-a făcut pe judetul Neamt și pe orașele Roman și Piatra Neamt. Deocamdata s-au centralizat rezultatele doar pentru Piatra Neamt, cele pentru Roman și cele de la nivelul întregului județ, nefiind încă disponibile.

Conform datelor obtinute, primarul Andrei Carabelea ar câștiga lejer un al doilea mandat la cârma municipiului reședință de judet. Acesta a fost măsurat în 3 scenarii, cu contracandidati PSD diferiți, în fiecare scenariu, ieșind câștigător detașat, urmat la mare distanță de candidatul PSD, indiferent care ar fi acesta: Florentina Moise, Adrian Niță sau Carmen Elena Năstase:

Liberalii ar câștiga lejer și alegerile pentru Consiliul Local, însă nu vor putea obține singuri o majoritate. Supriza sondajului la acest capitol, ar fi AUR, care ar obtine 13% din voturi, devenind al treilea partid ca reprezentare în Consiliul Local Piatra Neamt, înregistrand o creștere spectaculoasă în doar doi ani de zile.

În ce privește părerea pietrenilor despre politicieni, Ionel Arsene stă cel mai prost, la fel ca mai toți PSD-iștii incluși în sondaj, în timp ce primarul Andrei Carabelea se bucură de o părere destul de bună din partea electoratului. Tinând cont că în ultima perioadă PSD-iștii din Piatra Neamt sunt în permanență cap de afiș într-o luptă păguboasă împotriva intereselor orașului, este posibil ca părerea/încrederea în rândul opiniei publice, să fi atins între timp cote alarmante.

Vom reveni și cu alte rezultate privind optiunile politice ale pietrenilor.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Ha ha ha! Va să zică moștenitorul celui mai păgubos mod de administrare a municipiului Piatra Neamț care practic a ruinat orașul acesta se afla in fruntea tuturor sondajelor și bate pe toți adversarii politici la grămadă. Noi înțelegem că aceste catastrofe care reprezintă partidul istoric PNL și ne referim aici la avocatul Lazar șeful pe linie de partid a lui Carabelea are nevoie de încurajări că de aer dar se știe bine în târg că cei de la PSD nu ii deranjează pe domnii de la PNL la terminarea municipiului reședință de județ dar stați liniștiți o sa se găsească un contracandidat pentru Carabulea să-l bată măr. Oricum Carabelea nu ascultă de Lazar deoarece șeful lui este bancherul de la digitalizare pe nume Burduja fiul groparului BANCOREX Burduja de Neamț.Asa că mai încetinel cu sondajele de genul asta că va știm pe toți cine sunteți cu Carabelea cu tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.