Miercuri, 7 decembrie a.c., sergentul major Asofiei Pricop Ştefan, a depus jurământul militar în faţa drapelului de luptă al unităţii şi a rostit după maiorul Radu Olariu, comandantul unităţii, cele mai importante cuvinte înainte de a păşi pe drumul carierei militare: ,,Jur credinţă patriei mele, ROMÂNIA. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”

Asofiei Pricop Ştefan a devenit cadru al Jandarmeriei Neamţ după ce a câştigat concursul pentru ocuparea postului vacant de subofiţer tehnic principal în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. În cursa pentru ocuparea acestui post au fost înscrişi 11 candidaţi, însă Ştefan a obţinut nota cea mai mare (8,75), reuşind astfel să îmbrace uniforma militară chiar de la 1 decembrie – Ziua Naţională a României.

Ştefan are 25 de ani, este din localitatea Nemţişor, comuna Vânători-Neamţ, a absolvit Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, specializarea Informatică Economică, din cadrul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu lucrarea de licenţă în domeniul securităţii reţelelor de calculatoare şi a profesat ca specialist IT timp de trei ani, acumulând astfel experienţa necesară ce i-a fost utilă în cadrul concursului organizat de I.J.J. Neamţ.

,,Am ales să profesez ca specialist IT într-o structură militară din mai multe motive personale, însă unul este clar, atât în structurile militare cât şi în securitatea informatică, regulile sunt stricte, nu este loc de greşeală, deci, am cel puţin un element în comun cu această instituţie: am învăţat să respect reguli”, a precizat tânărul subofiţer la început de carieră.

După ce a depus jurământului militar şi după semnarea angajamentului, cel mai tânăr jandarm al unităţii a primit din partea comandantului sincere felicitări pentru concursul câştigat, succes în noua sa activitate, fiind asigurat de tot sprijinul şi îndrumarea în dezvoltarea carierei.

Pentru o perioadă de 6 luni, acesta va fi integrat într-un program de tutelă profesională, timp în care un tutore ofiţer îl va ajuta să se va familiarizeze cu activităţile specifice militare şi îi va coordona activitatea, iar după această jumătate de an subofiţerul va acea drepturi şi obligaţii depline.

 Compartiment informare şi relaţii publice- Locotenent Marius GĂMĂNUŢ

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.