In anul Centenarului, comuna Podoleni (jud. Neamt) își cinsteste eroii. Astazi (14 octombrie) a fost dezvelit un monument dedicat memoriei eroilor din Podoleni care si-au dat viata in Razboiul de Independenta si in cele doua Razboaie Mondiale. Monumentul a fost construit in curtea Bisericii Adormirea Maicii Domnului.

Evenimentul la care au asistat sute de localnici a fost oficiat de un sobor de preoti si s-a desfasurat in prezenta primarului Cristian Croitoru si a subprefectului judetului Neamt, Doru Ungureanu.

Dupa oficierea unei slujbe religioase de pomenire a eroilor, s-au depus coroane de flori din partea Primariei si Consilului Local Podoleni, din partea Prefecturii Neamt, a Consiliului Judetean Neamt si a Batalionului 634 Infanterie ”Petrodava”.

Traditia poporului roman de a cinsti memoria eroilor a fost transmisa din generatie in generatie. Marile momente istorice care au marcat mersul ascendent al istoriei romanesti au fost vremuri de mari sacrificii umane. Toate marile izbanzi au cerut jertfe, iar primul care s-a sacrificat pe acest altar, a fost ostasul, cel care a pus patria deaupra tuturor (…) Si locuitorii comunei Podoleni au contribuit la scrierea acestor file din istoria neamului aducandu-si tributul lor de sange in bataliile la care au participat. Cinstindu-ne in aceasta zi eroii, facem un gest firesc de apreciere a trecutului, dovedind ca suntem o natiune care isi asuma istoria cu faptele ei mai bune sau mai putin bune, iar asumarea trecutului este o dovada de tarie de maturitate si de responsabilitate”, a spus primarul Cristian Croitoru in fata asistenței.

Ceremonia de cinstire a eroilor Podolenilor s-a incheiat cu o defilare a militarilor Batalionului 634 Infanterie ”Petrodava”, pe acordurile Fanfarei Militare a Brigazii 15 mecanizate ”Podu Înalt” din Iasi.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.