Centenarul a fost marcat ieri, 29 noiembrie si la IPJ Neamt, prin avansarea in grad inainte de termen, pentru merite deosebite, a 22 de politisti (11 ofiteri si 11 subofiteri). Ca orice actiune de acest gen, indiferent de institutia in care se desfasoara (Politie, ISU, IGP, etc.) ea trebuie si mediatizata, adica trimisa presei sub o forma sau alta, ca doar nu degeaba si-au riscat oamenii aia vietile si sanatatea, iar comunitatea trebuie sa-i cunoasca pe cei care sunt dati drept exemplu de profesionalism.

IPJ Neamt a ales sa lase mediatizarea importantului eveniment, pe mana purtatorului de cuvant, normal, nu? ca de aia se numeste asa, care a pus o chestie pe site-ul institutiei (se poate numi oricum, numai comunicat de presa, nu) in care se aminteste in treacat ca vreo 22 de politisti au fost avansati in grad, dar ca sa stie toata lumea cine e barosanul, singurul nume pomenit in text este al lu` șefu` ăl mare, Paul Tablan… se știe! ”Cu această ocazie, șeful Inspectoratului de Poliție Neamț, comisar şef Paul Tablan a prezentat ordinele și dispozițiile de avansare în gradul profesional următor…’‘, zice purtatorul de cuvant. Politistii ăia avansati in grad inainte de termen nu au nume, nu se indica nici gradul la care au trecut, nu s-au publicat poze cu ei si nu s-a dat nici macar un singur exemplu de faptă pentru care au fost avansati, fiind probabil considerati mai putin importanti decât șefu`…. Trăiț!

Și daca tot e pe barosăneală, purtatorul de cuvant al IPJ Neamt (Robert Costân), s-a gândit că n-ar fi rau sa puna pe site-ul institutiei, langa textul cu șeful lui și o poză cu el însuși, așa ca băieții, considerandu-se probabil o personalitate marcanta in randul politistilor nemteni, asa ca o poza cu persoana lui merita sa stea la loc de cinste, desi nu el fusese avansat in grad, ci altii. Poza se vrea a fi facuta la mare artă, cu mimică și gestică studiata, Robert Costân tinand in mana o carte deschisa, ca un adevărat politist carturar, cult la cap.

Asadar, pe site-ul IPJ Neamt ar trebui creata o rubrica speciala denumita ”Eu, purtatorul de cuvant”, in care cel/cei care ocupa functia sa-si poata etala fizicul mai detaliat.

Spre comparatie, comunicatul de presa de ieri al ISU Neamt pe acelasi subiect (avansari in grad), contine numele și prenumele celor avansati in grad dar si poza fiecaruia dintre ei. La IPJ Neamt e mai pe cocălăreală așa, că acolo ”băeți e mai valoroși”.

Asa arata comunicatul IPJ Neamt despre avansarile in grad:

În cinstea celor 100 de ani de la unirea tuturor românilor, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a avut loc astăzi ședință festivă.

Cu această ocazie, șeful Inspectoratului de Poliție Neamț, comisar şef Paul Tablan a prezentat ordinele și dispozițiile de avansare în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim pentru 11 ofițeri și 11 agenți de poliție din cadrul structurilor operative ale I.P.J. Neamț care s-au remarcat prin activitatea profesională depusă.

Activitățile pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie au fost demarate prin organizarea de competiții sportive la care au fost invitați și colegii din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, câștigătorii acestor competiții fiind premiați cu diplome și cupe.

În holul de la intrarea în sediul inspectoratului de poliţie a fost organizat un stand de carte, în special cu temă istorică, cărţile expuse putând fi achiziționate de către cei interesaţi.

De asemenea, la defilarea de 1 Decembrie din centrul Municipiului Piatra Neamţ, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ va participa cu 54 de poliţişti şi cu 8 autospeciale de intervenţie, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.