Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: Centru de vaccinare drive-thru la Piatra-Neamț

Începând din acest weekend, la Piatra-Neamț va funcționa un centru de vaccinare tip drive-thru în parcarea Centrului Comercial Shopping City Piatra-Neamț. În colaborare cu Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică și Shopping City Piatra-Neamț, admininistrația locală s-a mobilizat pentru a susține și astfel campania de vaccinare. Centrul de vaccinare va deveni funcțional de sâmbătă, 15 mai, iar vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 se va face direct în mașină, fără a fi necesară programare.

„Inițiativa are ca scop facilitarea vaccinării populației orașului pentru a se asigura imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, astfel încât să putem reveni cât mai curând la o stare de normalitate atât din punct de vedere social, cât și economic. Susțin ideea că vaccinarea e calea cea mai scurtă și cea mai sigură pentru a scăpa de această pandemie. De aceea sper ca un număr cât mai mare de pietreni să facă acest pas pentru sănătatea lor și a celor dragi” a declarat primarul Andrei Carabelea

Conform parteneriatului, municipalitatea va asigura prin Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț organizarea centrului de vaccinare drive-thru cu personal specializat și va pune la dispoziție echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Centrul comercial va pune la dispoziție terenul necesar în zona centrală a parcării și va asigura utilitățile.

 „Shopping City Piatra-Neamț vine în sprijinul comunității locale oferindu-le cu titlu gratuit spațiul și condițiile necesare pentru desfășurarea programului de vaccinare drive-thru. Această acțiune răspunde, în continuare, demersului de a susține autoritățile și sectorul medical în această perioadă în care sănătatea tuturor este una din cele mai importante priorități” au precizat reprezentanții Shopping City Piatra-Neamț.

Programul centrului de vaccinare va fi de la ora 09:00 la 21:00, în fiecare sâmbătă și duminică, cu posibilitatea întreruperii activității în caz de condiții meteo nefavorabile. Vaccinarea se va face cu serul Phizer. La centrul drive-thru se vor putea prezenta inclusiv persoane care au făcut deja prima doză cu acest tip de vaccin și doresc să facă rapelul.

„De la începutul campaniei de vaccinare în România am depus eforturi și am făcut toate demersurile necesare pentru ca nemțenii să beneficieze de centre de vaccinare în condiții optime. Noul centru de tip drive-thru este o oportunitate pentru cei care doresc să se vaccineze și nu au reușit să se programeze, de aceea ne-am mobilizat pentru organizarea acestuia alături de partenerii noștri. Caravana vaccinării și deschiderea de noi centre fac parte din strategia Premierului României, dl. Florin Cîțu, care dorește ca românii să aibă un acces cât mai facil și mai rapid la vaccinare. Premierul României susține importanța vaccinării într-un număr cât mai mare pentru a exista imunizare colectivă și pentru ca România să revină la o viața normală” a declarat prefectul George Lazăr.

Cei care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte actul de identitate și un chestionar de triaj pe care pot să îl completeze la fața locului sau să îl descarce de pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, la linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/ . După vaccinare, beneficiarii vor rămâne 15 minute pentru supraveghere, iar în cazul în care vor exista reacții adverse, se va acorda ajutor specializat în condiții de siguranță.

Menționăm că în prezent la Piatra-Neamț mai funcționează 4 centre de vaccinare pentru care este necesară programare pe platforma națională.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.