Doi bărbați sunt cercetați de poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Roman, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată  şi uz de fals.

La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din județul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Roman.

Bărbatul le-ar fi prezentat polițiștilor o adeverință permanentă eliberată de o societatea comercială din Botoșani, însă în urma verificărilor efectuate în Registrul Electronic General de Evidență a Salariaților s-a constatat faptul că bărbatul nu are calitatea de angajat al unității economice respective.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată  şi uz de fals.

***

La aceeaşi dată, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din localitatea Icuşeşti, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Roman.

Fiindu-i solicitate documentele, conducătorul auto ar fi prezentat polițiștilor o adeverinţă eliberată de angajator, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că raporturile de serviciu ale bărbatului la societatea comercială respectivă sunt suspendate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Aducem în atenția cetățenilor care aleg să încalce normele legale în vigoare, expunându-se riscurilor de natură medicală dar și rigorilor legislației, asupra faptului că polițiștii din filtrele rutiere au la dispoziție aplicații electronice prin care pot verifica autenticitatea adeverințelor eliberate și calitatea de angajat al persoanei care prezintă o astfel de adeverință.

De asemenea, persoanele care utilizează o astfel de adeverință falsă nu sunt exonerate de răspunderea penală. 

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.