Joi, 25 mai a.c., începând cu ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Cimitirul Eroilor din municipiul Piatra Neamţ, militarii garnizoanei Piatra Neamţ vor organiza ceremonia militară cu prilejul comemorării ,,Zilei Eroilor”, anunță Centrul Militar Neamț. ”Programul ceremoniei cuprinde salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor şi se încheie cu defilarea Drapelului de Luptă şi a gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.
         
Conform Legii nr. 48/1995, privind proclamarea Zilei Eroilor şi a Legii nr. 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, în fiecare an, Ziua Eroilor – sărbătoare naţională a poporului român, este comemorată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti (revenindu-se astfel la tradiţia din perioada interbelică), evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, apărarea ţării şi întregirea neamului.
         
La ora 12.00, după oficierea Sfintei Liturghii, timp de un minut, în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele. Glorie eternă eroilor neamului!”, se arată într-un comunicat de presă CMJ Neamț.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.