Nu doar cerșetorii locali agresează cu prezența și insistența lor pe locuitorii municipiului Piatra Neamț, ci și cei din alte județe, alungați de „notorietate“ și de micile „războaie“ cu rivalii.

Opt dosare penale au deschis anul acesta polițiștii pietreni, dintre care două sunt pe numele a două localnice din Bacău și Vaslui. Prima este în vârstă de 25 de ani, venită tocmai din Buhuși pentru a impresiona pe miloșii pietreni și nu oricum, ci cu ajutorul copilașului ei 4 ani pe care-l ține ostentativ și în numele căruia cere câțiva bănuți. A fost surprinsă de o patrulă învârtindu-se în parcarea hotelului Central, loc bine ales pentru a cerși în ideea că trecătorii, turiștii sunt oameni cu dare de mână și binevoitori. Cealaltă este o femeie de 31 de ani, din Filipești, Vaslui, care își plimba copilul în vârstă de 3 ani prin fața supermarketului de pe bulevardul Traian și cerea bani pentru laptele micuțului. Ambelor li s-a întocmit dosar penal și au fost sesizate instituțiile de protecția copilului. „La nivelul Poliției municipiului Piatra Neamț, în cursul acestui an au fost întocmite opt dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea unui minor în scop de cerșetorie, faptă pentru prevăzută și sancționată de art. 215 din Codul Penal cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Polițiștii au surprins în flagrant adulții, care, deși aveau capacitatea de a munci, se foloseau de prezența unui minor, apelând la mila publicului pentru un ajutor material“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Campania de reducere a fenomenului cerșetoriei demarată de Poliția Piatra Neamț consemnează rezultate ce au ca scop inclusiv prevenirea furturilor și tâlhăriilor care derivă și însoțesc acest gen de „activități“. (C.I.)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.