Concurentii ”Chefi la cutite” vor gati maine (20 aprilie 20170) la Hotel Ceahlau din Piatra- Neamt, in cadrul unui eveniment caritabil pentru salvarea vietii micutului Andrei Zlavog, in varsta de numai doua luni, care sufera de niste afectiuni medicale grave si care are nevoie de o noua operatie, dar costurile nu pot fi suportate de familia baiatului, acestea ajungand pana la 100.000 de euro.

Evenimentul are loc incepand cu ora 19, la salonul Boema.

Cei care vor sa participe la evenimentul caritabil pot face rezervări la telefon 0233/219991, preţul meniului fiind 150 lei, din care o buna parte va ajunge la Andrei Zlavog.

Donaţii se pot face în contul: Zlăvog Dumitru Iulian

  • LEI: R014BREL0002000734360100
  • EURO: R073BREL0002000734360202

Pentru evenimentul de maine s-au implicat si tinerii din organizatia TSD Neamt, mobilizati de deputatul Ciprian Serban, seful organizatiei, care au reusit sa vanda peste 50 de invitatii.

“Părinţii lui Andrei Zlăvog trec printr-o grea încercare după ce copilul lor, de numai două luni, a fost diagnosticat cu peritonită meconială, atrezie jejunoidală şi ocluzie intestinală prin bride. Practic, bebeluşul nu mai poate fi hrănit normal şi a fost supus la două intervenţii chirurgicale la Spitalul de Pediatrie «Sfânta Maria» din laşi. Intervenţiile nu au avut rezultatul aşteptat, iar medicii ieşeni i-au recomandat o nouă operaţie la o clinică din Germania. Este singura şansă de care atârnă viaţa lui Andrei. Costurile unei asemenea intervenţii, dar şi cheltuielile adiacente ajung la aproape 100.000 de euro”, au declarat organizatorii

“Iniţiativa a fost a lui Ionuţ Popa, chef Giovanni, care a participat recent la un eveniment similar la Piteşti. Acolo se organizează anual astfel de întâlniri ale chefilor bucătari, iar banii sunt donaţi pentru cauze umanitare. De ce nu, poate vom face şi noi o tradiţie, iar evenimentul din 20 aprilie va fi primul dintr-o serie mai lungă” – Ciprian Ciuhat, director general adjunct Grand Hotel Ceahlău.

MENIU

  1. Terrine din ficat de viţel cu dulceaţă de fenicul, jalapino, caramel de roşii şi panbrioche negru
  2. Chevice de somon în crustă de cafea cu susan negru, mousee de iaurt cu busuioc şi brânză de capră, gel de sfeclă roşie cu sumac şi sos de mango cu chilly
  3. Piept de raţă “Shichimi” cu piure de dovleac copt, piure de păstârnac cu vanilie, fructe de pădure şi sos de vin roşu afumat
  4. Mousee de cartofi violeţi cu ciocolată albă, piersică confiată cu cremă de mascarpone cu ghimbir şi îngheţată de pâine cu cereale

Cine sunt cei 4 chefi

  • Chef “Machette”: Szűcs Adrian, 39 ani, din Zalău. Experienţă în restaurante din Spania şi Austria. Câștigător al concursului Tvpaprika 2010. A gătit pentru artiști la Festivalul Folk You. Cordonează patru restaurante Curtea Veche Jibou, Glamour Jibou, Paris Zalău, Glamour Events Hall Zalău. În mai 2017 va inaugura școala de bucătari “La chef” Szűcs Adrian.
  • Chef Gianny: Bănuță Iulian, 35 de ani, din Piteşti. Lucrează în domeniul gastronomiei de aproape 20 de an și ca și caracter este un “cap tare” care nu renunță niciodată la nimic pentru a-și atinge scopul. Tocmai de aceea este considerat de către publicul piteștean “cel mai bun bucătar din zona Muntenia” dar și cel mai exigent când vine vorba de farfuriile clienților. Petrece zilnic câte 14-16 ore învățându-şi colegii cum să respecte clientul și ceea ce gătește pentru el. “Bucătăria mi-a dat să mănânc, să mă îmbrac, să am o casă. Lucruri pe care eu nu le-am avut la vârsta de 15 ani. Bucătăria m-a făcut om şi nu golan fără viitor”, este crezul lui Chef Gianny.
  • Chef V. Puiu: Vasile Puiu, 33 de ani, din Constanţa. A lucrat la Oxford, în Marea Britanie. A debutat în 2001 în satul de vacanţă din Constanţa, continuând practic o tradiţie din familie. Fratele său este tot bucătar şef. Specialitatea sa sunt preparatele din carne. Este în prezent bucătar şef la Restaurantul Reyna, din Constanţa, dar pentru că nu poate să nu-şi ajute aproapele a gătit deseori, benevol, pentru oamenii străzii, grădiniţe şi aziluri de bătrâni.
  • Chef Giovanni: Ionuţ Popa, 33 de ani, din Piatra Neamţ. A absolvit cursurile organizate de “Academia International School of Italian Cuisine” din Lucca. A lucrat în restaurante de top din Italia şi Austria şi a fost bucătar şef la un restaurant din Scoţia.  A impresionat în emisiunea “Chefi la cuţite” cu o reţetă de Saint-Jacques marinat în şofran, pe o bază de mămăligă neagră şi cremă de cartofi violeţi cu varză roşie. A lansat hamburgerul negru la Piatra Neamţ, cu o reţetă în care foloseşte cărbune vegetal. Întors acasă îşi doreşte să se implice în acţiuni prin care să-şi ajute semenii şi să-şi îndeplinească visul de a-şi deschide propriul restaurant. (sursa: ZCH NEWS)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.