Astazi a fost autorizat un protest impotriva deciziei inca nedefinitive a Tribunalului Prahova, prin care se pune in practica sfartecarea teritoriala a judetului Neamt, prin trecerea zonei Cheile Bicazului in administrarea judetului Harghita. Actiunea in instanta a autoritatilor administrative din judetul vecin a dat nastere unor profunde sentimente de revolta in randul cetatenilor din Neamt, cu puternice accente de conflict interetnic, mergandu-se inclusiv pe ipoteza unei actiuni concertate care face parte de fapt dintr-un plan mult mai amplu, de divizare teritoriala a României. Opozitia din Neamt a aruncat intreaga vina pentru situatia in care s-a ajuns, in sarcina prefectei Soroceanu, pe care o acuza de incompetenta si lipsa de implicare in rezolvarea problemelor reale ale judetului Neamt.

Protestul a fost autorizat astazi si se va desfasura duminica (30 iunie) in Piatra- Neamt. Punctul de adunare este in fata Casei de Cultura incepand cu ora 16. Organizatorul (Roxana Mihaila) a solicitat initial ca protestul sa inceapa in fata Teatrului Tineretului cu marș pe traseul patrulater TT- Casa de Cultura- Muzeu de Istorie- Hotel Ceahlau cu revenire la TT, insa Comisia de Avizare nu a fost de acord, aproband ca punct de plecare Casa de Cultura, cu marș pe traseul pana la Muzeul de Istorie (Pietricica) si retur.

Roxana Mihaila este coordonatorul unui ONG, insa organizeaza protestul in nume propriu si declara ca asteapta cat mai multi oameni sa-si exprime nemultumirea fata de intentiile autoritatilor din Harghita. ”Sper sa ne intalnim mic cu mare cei din judetul Neamt si sa protestam impotriva hotararii prin care instanta rupe teritorial judetul Neamt si pierdem obiectul turistic Cheile Bicazului in favoarea judetului Harghita. E timpul sa avem atitudine si sa fim uniti!”, spune organizatoarea protestului.

Autorizatia pentru protest

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.