”Chiar m-ati strigat pe mine?”, au fost primele vorbe pline de emotie ale castigatoarei marelui premiu al concursului ”Dam FOLK”, de la Tasca, judetul Neamt. Ea este Ailenei Elena Sanziana, din Piatra Soimului, judetul Neamt, proaspata absolventa a Liceului de Arte Victor Brauner din Piatra- Neamt si la fel de proaspat admisa la Facultatea de Muzica. Ea a primit trofeul chiar de la primarita Daniela Ursache.

Asadar, astazi a fost ultima zi a Festivalului ”Dam FOLK”, al carui organizator este politistul Marius Coserariu, cel care a sustine ca prin Asociatia ”Eu Cred” va reusi in cativa ani sa faca la Tasca un fel  de capitala a folk-ului din Romania, iar dupa cate multumiri a primit de la concurentii veniti din toata tara, acest lucru are mari sanse sa devina realitate.

Printre cei care au sustinut financiar eforturile lui Marius Coserariu si ale Asociatiei Eu Cred, a fost Consiliul Judetean Neamt, Primaria Tasca dar si sponsori cum este Pensiunea Ceahlau din Bicaz, unde au fost cazati concurentii si participantii la Tabara de Folk (peste 100 de persoane) desfasurata pe tot parcursul saptamanii 17- 30 iulie. De altfel, un moment plin de emotie a avut loc atunci cand au fost mentionati sponsorii, Marius Coserariu izbucnind in lacrimi pentru ca patronul pensiunii, Gabriel Paval, un important sustinator al actiunilor culturale de la Tasca, a decedat cu cateva zile inainte de inceperea Festivalului.

Cat de buna fost organizarea dar si modul de administrare a fondurilor pentru Tabara si Festival, se poate vedea si din poza de mai jos, surprinsa in timp ce primarita Daniela Ursache il ”felicita” cu foc pe Marius Coserariu.

La festivitatea de premiere au participat si senatoarea Emilia Arcan si prefectul Vasile Panaite, care au asistat la recitalul lui Walter Ghicolescu, apoi au ajutat la decernarea premiilor. (Galerie foto mai jos)

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.