În urmă cu 2 ani, tvmneamt anunța că o firmă din județul Neamț, din comuna Borca ( Chilipirul Zilei parte din grupul de firme ARLL), a devenit lichidator de stocuri pentru Amazon. Contractul era și rămâne o megalovitură chiar și pentru o firmă de renume, cu atât mai mult pentru o firmă românească, pornită de la ZERO de o nemțeancă (Detalii AICI- Firmă din Neamț, megacontract cu Amazon. Chilipirul Zilei va fi lichidator de stocuri pentru cel mai mare magazin online din lume).

Între timp, peste mediul de afaceri a trecut o pandemie plus recesiune economică, însă pentru Chilipirul Zilei nu pare să fi fost vreo problemă, ba chiar din contra, a crescut în doi ani, cât alții în șapte, precum Făt Frumos.

Recent, Chilipirul Zilei a deschis un magazin la Marginea- Radauti, unul la Iasi si pentru 2023, mai sunt în plan încă 3 magazine ce urmează a fi deschise.

Prin urmare, în județul Neamț avem un retailer cu acționariat 100% românesc, care se bate de la egal la egal și se dezvoltă pe aceeași nișă cu retaileri străini, ca Pepco, Jumbo și mai nou, Tedi. Aceste magazine vând produse pentru casă cu prețuri reduse, și au și ele în plan o dezvoltare agresivă pentru perioada de recesiune, când lumea se orientează spre produse mai ieftine. Așadar, pentru Chilipirul Zilei, nu este o luptă ușoară, însă pare că managementul firmei nemțene, este de neoprit.

Chilipirul Zilei stă foarte bine și la comenzile online. Acestea au crescut tot în ritm accelerat, pentru că gama de produse este extrem de variata. Astfel, volumul produselor tip lichidari de la Amazon, a ajuns la peste 200 mii de bucati pe luna.

 

Pe langa expansiunea magazinelor, ne putem lăuda cu adăugarea în lista partenerilor noștri, a unor alte nume mari, cum ar fi Samsung, ale caror produse vor putea fi gasite in oferta noastră în perioada imediat următoare.

La acest moment avem angajați 52 de lucrători numai din comuna Borca, de aceea ne-am dori un sprijin mai consistent de la autoritatile locale privind dezvoltarea firmei, pentru că așa am putea crea mai multe locuri de munca”, spune Gina Tudosă- administratora Chilipirul Zilei- ARLL.

Chilipirul Zilei a dezvoltat mai nou și un parteneriat cu liceul Mihail Sadoveanu din Borca, prin care elevii de la clasele cu profil economic (a 9- a si a 11- a) fac practica si cursuri la sediul firmei, pe specializarea marketing.

Vezi și

Chilipirul Zilei- Cum a început povestea de succes a firmei din Neamț, partener pentru brand-uri cu renume mondial. Gina Tudosă: ”În loc de chirie, predam marketing studenților, pentru că nu aveam bani”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.