Liderul PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu, reacționează după ce în spațiul pulbic se vehiculează tot mai insistent că Dragoș Chitic a virat brusc de la dreapta spre stânga, adică a trecut de la mărul PMP la trandafirii PSD. Într-o postare pe facebook, Gavrilescu spune că dacă fostul primar Chitic a făcut alegerea asta, el nu are nimic împotrivă și nu-i stă în cale, însă îi amintește că în 2020, singura ușă (politică) pe care a găsit-o deschisă, a fost la PMP. ”În ceea ce îl privește pe Dragoș Chitic, pe care l-am primit în partid în 2020, când toți îi închideau ușa și nu-i mai dădeau nicio șansă, eu l-am invitat în PMP pentru a-i oferi posibilitatea să facem echipă.
Recunosc că nu sunt mulțumit de ultimele speculatii, inclusiv de faptul că nu a negat vreo asociere cu PSD, dar dacă alege acest drum, nu-i vom sta în cale, apele se separa clar și vom continua cei care suntem și am rămas în PMP să punem umărul în mod deschis și corect la construcția polului de dreapta, pentru că în politică trebuie să facem ceea ce este necesar, nu ceea ce ne spun adversarii noștri că ar trebui să întreprindem.
Gavrilescu îi răspunde și deputatului USR Iulian Bulai, care a afirmat ieri într-o conferință de presă, că USR Neamț nu va face alianță cu PMP Neamț în construcția politică denumită polul de dreapta, care se pune la cale la București, aceasta urmând să fie formată din USR, PMP și Forța Dreptei, partidul fostului premier Orban. ”Am de făcut un singur comentariu legat de ceea ce a declarat domnul Bulai. Dacă va dori vreodată să afle situația reală de la PMP Neamț, mă poate contacta direct și sunt sigur că va afla multe lucruri noi și utile.
PMP nu a avut și nu are o relație de subordonare cu nimeni. Eu am putut lucra foarte bine cu PNL când era în opoziție cu PSD în mandatul 2016-2020. Chiar am fost viceprimar de dreapta la Piatra și acum sunt pregătit să contribui la o construcție asumată de dreapta, pentru că cred că aceasta este direcția corectă”, mai spune Bogdan Gavrilescu.
Deși era primar de Piatra Neamț în funcție, Dragoș Chitic a fost exclus din PNL în 2020, înainte de alegerile locale. Imediat a trecut la PMP, partid din partea căruia a candidat pentru un nou mandat de primar, după ce Gavrilescu a renunțat la candidatură în favoarea lui Chitic, însă acesta a pierdut în fața actualului primar, Andrei Carabelea. A obținut în schimb un loc de consilier județean pe listele PMP, iar după ce PMP a intrat într-o alianță cu PSD-ul lui Arsene, Chitic a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

USR-iștii le cântă prohodul PMP-iștilor. Chitic ar fi trecut la PSD cu jumătate de organizație

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.