Dezastrul spre care se indreapta Troleibuzul prinde iz de telenovela pe scena politica din Neamt, politicienii pasându-si unii altora responsabilitatea situatiei in care a ajuns compania, fara ca vreo unul sa vina cu o solutie. Primii care au simtit miros de sange si au incercat sa profite de prilej pentru a marca politic, au fost USR-istii. Pentru ei, de vina este Arsene, PSD, Guvernul. Deputatul Iulian Bulai (poreclit mai nou Harry Potter), se da de ceasul mortii ca dispare transportul ecologic, fara sa aminteasca nicio clipa ca Troleibuzul traia pe picior mare din bani publici. Aproape 200.000 de euro de la CJ Neamt umpleau lunar gaurile companiei. Adica Troleibuzul nu producea nici de-o franzela, dar banii curgeau gârlă. Pana in luna iunie, cand Guvernul a spus STOP, si asta pe buna dreptate. De ce nu s-o fi oprit mai devreme izvorul de bani publici, nu este prea greu de ghicit.

A urmat reactia CJ Neamt. Intr-un comunicat de presa de ieri (25 septembrie), Consiliul Judetean arunca pisica in curtea lui Chitic. Cel putin teoretic, Primaria Piatra- Neamt ar trebui sa suporte cea mai mare parte a subventiilor (a se citi pierderi) catre Troleibuzul, pentru ca cele mai multe trasee trec prin Piatra- Neamt, spune Arsene. Practic, este imposibil pentru ca sumele sunt enorme si nu au fost prevazute in bugetul orasului pentru anul 2019. Si nici nu s-ar rezolva nimic. Ar fi doar o prelungire a bolii catre o moarte sigura, plus o mare povara pe umerii administratiei pietrene. Cu ce sunt datori platitorii de taxe si impozite sa suporte pierderile unei companii care prefera pomeni, in loc sa puna mana la munca si sa se reorganizeze in asa fel incat sa devina profitabila? Ca de aia sunt platiti directori, șefi, șefuleți și un Consiliu de Administratie.

Replica lui Dragos Chitic nu s-a lasat prea mult asteptata. Dupa cateva ore, a scris pe contul lui de facebook ca Arsene minte. CJ Neamt este actionar majoritar la Troleibuzul, asa ca primaria nu-si poate baga nasul unde nu-i fierbe oala. Totodata, Chitic îi reproseaza șefului CJ Neamt ca a aruncat ani de zile banii cetatenilor pe subventiile (pierderile) Treoleibuzul.

Dragos Chitic: Am citit în mediul online, la ceas de seară, un comunicat semnat de domnul Arsene în care acuză Primaria Piatra Neamț și primarii din șase localități membre ale ADI URBTRANS ( Alexandru Cel Bun, Dumbrava Roșie, Gîrcina, Săvinești , Roznov și Piatra Neamț ) de situația dezastruoasă în care a ajuns societatea Troleibuzul SA, culmea, societate în care Consiliul Județean, condus de d-l Arsene, este acționarul majoritar ( 97.84 % din acțiuni).Cum ar putea Primaria Piatra Neamț să se facă vinovată de dezastrul unei societati pe care NU o deține?!?!?!?!? Mă întreb până unde poate merge minciuna și cine-l mai crede pe domnul Arsene? După ce ne-a mințit mai bine de trei ani, probabil că nimeni, nici macar cei care îi scriu comunicatele, domnia sa fiind mai mult prin București. Ne minte pe toți dar nu mai păcălește pe nimeni !
Ați distrus Troleibuzul domnule Arsene și ați afectat grav transportul public de persoane în zona în care operează societatea de transport controlată de instituția pe care o conduceți ! Nu o spun doar eu, o spun și ceilalți primari( parte chiar din partidul dumneavoastră) pe care îi acuzați acum pe nedrept. Spuneți-i celui care vă scrie comunicatele să nu mai mintă și să nu mai omită faptul că societatea Consiliului Județean Neamț ( dacă nu mă credeți, uitați-vă la poză, ați scris pe colantul de pe parbriz ), Troleibuzul SA înregistrează de ani de zile pierderi de 800.000 de lei pe lună, pe care le-ați plătit din banii noștri, ai celor din județul Neamț, și nu ați luat nicio masură. Vă fac un calcul simplu: dacă doar în ultimile 39 de luni, adică de când sunteți președintele Consiliului Județean, nu aruncați în vânt, pe ineficiența societății județene cei 31.000.000 lei ( aproximativ 6.600.000 euro ) dați din banii cetățenilor, cu acești bani ați fi cumpărat cel putin 20 de autobuze electrice noi cu care s-ar fi asigurat un transport așa cum merităm și nu mai plateați ,,subvenție ” la o societate publică. Transportatorii privați de persoane care operează în zonă realizează un transport de calitate mai bună, la același tarif al biletului, dar fară ,,subventie” din banii publici, adică ai noștri.Deci se poate domnule Arsene, dar nu vreți !
Spre deosebire de dumneavoastră, eu mă gândesc la pietreni, mă lupt pentru ei să aibă un transport public de calitate și să nu platească pentru asta sume colosale din banii lor, pentru a nu plati și incompetența dumneavoastră, domnule Arsene!

Ionut CORFU

3 COMENTARII

  1. Noi am inteles foarte bine.Responsabilitatea este a CJ.CJ este a lui Arsene care a băgat în Troleibuzul toate capusele ce au supt pana au terminat societatea. Soluția e simpla.Sa plece capusele in frunte cu doamna dispecer Nadia si sa vina la conducere oameni capabili.Firmele private care fac transport local de ce sunt profitabile? De ce domnule Arsene?.Nu stiti, stati jos, aveti nota 2.Raspunsul corect este ca acele firme sunt conduse de oameni pricepuți si cinstiti, nu ca Dominate, Nadia, si ceilalti cumetri , cumnați si amante cu care ati captusit Troleibuzul.

  2. Suntem afectați de dezechibrul CJ Troleibuzul SA toti!!!!! Sunt copii din zonele limitrofe orașului Piatra Neamț care merg la licee din oraș, persoane cu handicap , pensionari…… Troleibuzul tb sa reziste!!!! Dar cum? După noile reglementari , foarte corecte!!!!, primăriile pe raza cărora se desfășoară transportul ” social” , trebuie să susțină acest transport social! CJ Neamt conform ultimei directive EU nu mai poate susține…. Acum noi UAT Piatra Neamț, Al. CEL Bun, Garcina, Dumbrava Rosie, Savinesti, Rovnov, trebuie să acoperim diferenta dintre pretul pe bilet platit de călători si costurile Troleibuzul SA. Acum abia apare ….. cine a stabilit pretul pe km, de ce firma, cum se cheltuie banii la Troleibuzul SA……. Incepe sa vina tavalugul ” SA”

    Trebuie subliniat încă odată ca , CJ Neamt NU are NICI o VINA! Dar intreb in calitate de Primar al Comunei SAVINESTI de ce pensionarii din Piatra Neamț ( in anumite conditii) au avut transport gratuit , cei din zonele limitrofe NIMIC!!!!! Sa întrebați de ce ? Nu doresc răutăți dar este Tavalugul va veni ne va pune în situații JENANTE!!!!

  3. Daca aduceau autobuzele electrice, nu mai aveai loc de Dragos Chitic prin poze !!! Asa, cand e vorba de responsabilitate, nu e treaba lui. Deocamdata, in urma lui Ionel Arsene ramane ceva, chiar daca a furat si el, dar in urma trantorului de Chitic raman doar vorbe in vant si asa zise proiecte pe hartie, fluturate in fata votantilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.