Primarul Dragos Chitic a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca ia foarte in serios problema gunoaielor neridicate de Brantner si dupa o intalnire cu reprezentantul societatii de colectare a deseurilor a obinut promisiunea ca in maximum doua zile, toate gunoaiele vor fi stranse.

Chitic a spus ca datoriile catre Brantner ale asociatiilor de locatari de la care nu s-au mai colectat deseurile depasesc 4 milioane de lei (aproape un milion de euro) de aceea s-a dispus sistarea ridicarii lor. Numarul asociatiilor rau platnice depaseste 100.

La una dintre asociatii s-au descoperit peste 60  de facturi restante, cea mai veche fiind de 4 ani. S-a descoperit si ca unii presedinti de asociatii, desi locatarii au platit pentru colectarea deseurilor, au redirectionat banii pentru alte plati. Mai mult, sunt presedinti de asociatii care nu s-au prezentat la discutii cu Brantner pentru reesalonare, desi au fost invitati si firma si-a aratat deschiderea pentru rezolvarea problemei.

Saptamana viitoare primarul Chitic urmeaza sa aiba o intalnire la sediul Primariei cu toti presedintii de asociatii de locatari.

Pretul platit de pietreni pentru colectarea deseurilor este de 8,5 lei de persoana, unul dintre cele mai mici din tara. In alte localitati se platesc si 12 lei de persoana.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.