Senatoarea Diana Șoșoacă dezvaluie sumele colosale incasate de presa centrala si de o parte din presa locala din anumite judete, pentru o pretinsă ”Campanie de informare Covid”, demarata de Guvernul Orban in anul 2019. Cifrele platite catre anumite entitati media, sunt ametitoare. ”Mercenarii din presă care sunt plătiți de guvern să terorizeze zilnic cu știri înfiorătoare, apocaliptice, un întreg popor. Bani publici foarte mulți sunt canalizați către această propagandă fatidică, o propagandă care înfricoșează, înspăimântă zilnic poporul român.
Dacă v-ați întrebat vreodată de ce sunt atât de înverșunați unii jurnaliști când e vorba să facă propagandă pro-guvernamentală și pro măsuri drastice de restricție împotriva populației, atunci aceste documente vă pot oarecum răspunde într-o anumită măsură la această întrebare. Urmărește banii sau cum spune americanul: «Follow the money!»”, scrie Diana Șoșoacă pe facebook, postarea fiind ilustrata cu cateva capturi de ecran dintr-un document publicat pe site-ul Guvernului Romaniei, deci, cifrele sunt oficiale.
În document se regasesc televiziuni si site-uri de stiri centrale, care in aceste zile publica cele mai alarmiste si apocaliptice stiri despre pandemie. Iata o parte dintre sumele incasate:
-Adevarul Holding (ziarul Adevarul): 2 milioane de lei (peste 400.000 de euro)
-RCS&RDS (Digi TV): 4,5 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro)
-Antena Group si Antena 3: peste 10 milioane de lei (peste 2 milioane de euro)
-B1 TV: 812.000 lei
-Realitatea Media: 66.000 lei
-Trustul Ringier (Ziarul Libertatea- Catalin Tolontan): 1.250.000 de lei (300.000 de euro)
-Evenimentul Zilei: 64.000 lei
-Pro TV: 10 milioane de lei (peste 2 milioane de euro)
-Romania TV: 121.000 lei
Pe lista redactiilor care au incasat bani de la guvern in perioada de pandemie scursa pana acum, sunt si doua entitati media din Neamt: Radio M Plus care emite in Targu Neamt- 17.000 de lei si GRUPUL DE PRESA ACCENT SRL- peste 70.000 de lei.
Bani de la Guvernul Romaniei pentru ”informare Covid”, a luat cine a vrut si cine nu a vrut. De exemplu, in lista care poate fi vazuta integral mai jos, figureaza o firma denumita Andrei Laslău Media SRL, care a incasat peste un milion de lei, adica peste 10 miliarde de lei vechi.
Asadar, in timp ce spitalele ard sau sunt lasate fara medicamente antivirale, oxigen si paturi ATI, guvernul plateste taxe de protectie si rasplateste lipitorii de afise (activistii de partid) cu sume enorme. In total, recompensele din bani publici se ridica la peste 20 de milioane de euro, insa aceasta este doar o parte din suma integrala, de aproape 40 de milioane de euro, care se vehiculeaza ca ar fi fost pusa la bataie de Guvernul Orban, pentru a iesi bine planul de Covid la hectar.
Lista completa cu firmele media si cele nonmedia in conturile carora guvernul a bagat milioane de euro, mai jos:
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.