ACTUALIZARE STIRE 07.01.2017El este tanarul care a dat o lectie de omenie celor de la Spitalul Roman

ACTUALIZARE STIRE 07.01.2017 Cazul de la Roman, in atentia lui Raed Arafat

Reprezentantii spitalului din Roman, unde a fost filmat batranul de 84 de ani din comuna Ion Creanga, care a fost nevoit sa stepte pe hol cateva ore bune, (Vezi stirea aici!) au declarat pentru stiri-neamt.ro, ca barbatul nu reprezenta o urgenta si ca de fapt a asteptat cateva minute, nu cateva ore, a fost tratat, apoi trimis acasa cu ambulanta: ”a așteptat dar nu a fost un timp de așteptare foarte mare. Câteva minute. Perioadă după care a fost preluat de către medic, investigat din nou, schimbată sonda și trimis la domiciliu cu ambulanța”, au declarat reprezentantii spitalului.

Numai ca din ce spun  martorii, cei de la spital par a fi ”prinsi cu mata in sac”, cum se zice, pentru ca oameni care erau prezenti acolo, declara ca batranul a stat pe hol cel putin doua ore, si in niciun caz cateva minute, ba mai mult, el a fost dus acasa de un tanar cu masina proprie, nicidecum cu ambulanta, asa dupa cum declara cei de la spital, in acest sens, fiind ca dovada zdrobitoare, pozele care circula pe retelele de socializare, din momentul in care batranul ajunge acasa si coboara dintr-un autoturism, care nu seamana nici pe departe cu o ambulanta.

In urma cu scurt timp, a aparut si o filmare cu batranul, care declara cu nu fost trimis acasa cu salvarea.

Daca lucrurile stau asa, inseamna ca cei de la spital au grave probleme, si de comunicare si de conduita, atat morala cat si profesionala, iar cineva ar trebui sa ii intrebe chiar pe ei de sanatate, pentru ca din cate se vede, nu prea se pot trata singuri.

Incidentul de astazi, nu este primul la spitalul din Roman, un exemplu in acest sens, stand un caz din urma ca aproximativ trei saptamani, cand un bolnav de epilepsie a fost scos din spital dupa doua zile de internare si lasat ca un caine in fata institutiei, desi avea grave probleme de echilibru si nici nu putea sa anunte pe cineva din familie sa vina sa-l ia.

Ca si in cazul batranului, unui barbat i s-a facut mila de el si l-a dus cu autoturismul prorpiu, pana la domiciliul din Bozieni.

Iata declaratiile complete ale celor de la spital, vis a vis de cazul batranului:

„Este vorba de un pacient de 84 de ani purtător cronic de sondă urinară pentru un adenom de prostată și care se prezintă periodic la noi, în Centrul de Primiri Urgențe. În luna ianuarie s-a prezentat de 3 ori, în luna decembrie 2016 – de 6 ori, în noiembrie 2016 – de 7 ori și este foarte cunoscut de personalul din Centrul de Primiri Urgențe.

În cursul zilei de ieri, 5 ianuarie, la 8:51 este adus de ambulanță la Centrul de Primiri Urgențe unde a fost consultat de medicul urgentist care recomandă analize, EKG, consult chirurgical, este văzut de chirurg, de internist, i se recomandă tratament care este efectuat în CPU și la domiciliu și este trimis acasă cu ambulanța.

Astăzi, a venit din nou. Dumnealui fiind purtător cronic de sondă urinară, se întâmplă ca atunci când sonda se înfundă, doare. Dumnealui când se vaită, se vaită din cauza sondei urinare. În momentul în care a venit, după cum se vede și în filmuleț, erau urgențe (cod roșu), iar ca purtător de sondă urinară nu este o urgență de tip cod roșu. Ca atare a așteptat dar nu a fost un timp de așteptare foarte mare. Câteva minute. Perioadă după care a fost preluat de către medic, investigat din nou, schimbată sonda și trimis la domiciliu cu ambulanța”,  au declarat reprezentanții Spitalului de Urgență Roman pentru stiri-neamt.ro

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.