Actualizare stire: Vezi AICI- Au mințit un județ întreg. În Spitalul Județean Neamț s-au făcut chiar și intervenții chirurgicale pe pacienți noncovid

Stirea initiala: Pe perioada starii de urgenta si a starii de alerta, în Spitalul Judetean Neamt NU au fost tratati doar pacienti infectati cu coronavirus, desi unitatea medicala a fost pana astazi, spital suport Covid, in care nemtenilor li s-a spus ca nu sunt primit decat pacienti confirmati pozitiv sau suspecti.

Porumbelul a fost scapat chiar de catre directorul spitalului, medicul Silviu Verzea, intr-o conferinta de presa desfasurata astazi la Prefectura Neamt, in care s-a anuntat redeschiderea spitalului si pentru pacienti noncovid (Vezi amanunte AICI)

Intrebat de reporterul vestea.net ce au facut medicii, asistentii si infirmierii in perioada in care in tot spitalul erau internati doar 30-40 de pacienti, medicul Verzea a spus ca nu s-a plicitisit nimeni, pentru ca in spital au fost si alti pacienti, altii decat cei infectati cu coronavirus. ”Personalul spitalului, odata ce numarul de cazuri de pacienti confirmati covid si suspecti, a inceput sa scada, si in momentul in care a fost posibila redeschiderea ambulatorului de specialitate, s-a pus accentul pe asigurarea unei activitati mai ample acolo (…) Pe de alta parte, pe langa pacientii covid si suspecti covid, au existat in multe din sectiile spitalului, si pacienti noncovid. E adevarat, un numar limitat de pacienti, dar acesta provine din cazurile pacientilor care au constituit urgente majore. Au venit la spitalul din Piatra Neamt intr-o stare care nu mai permitea transferul lor catre Roman sau catre alte spitale si au fost gestionati aici. Cu alte cuvinte, pe majoritatea sectiilor, chiar daca a existat o activitate redusa, totusi a existat o activitate specifica fiecarei sectii. Nu este un secret faptul ca activitatea in ultimele luni a fost redusa, dar totusi nu s-a stat degeaba”, a declarat managerul Silviu Verzea.

Asadar, desi nemtenii stiau ca in spitalul judetean Neamt nu se primesc decat pacienti infectati sau suspecti de infectare cu coronavirus, unitatea medicala trata si altfel de pacienti. Afirmatia medicului Verzea ca erau urgente majore, nu sta deloc in picioare, pentru ca oricat de grav ar fi fost un pacient, acesta nu avea ce sa caute in Spitalul Judetean, ci conform protocoalelor, era directionat automat catre alt spital. De exemplu, victimele accidentelor rutiere (si cele ranite usor si cele ranite grav, unele chiar in coma) plecau cu ambulanta direct la spitalul din Roman. Si atunci, se ridica intrebarea: Cine si de ce a mintit? Cum ajungeau pacienti cu ”urgente majore” la spitalul din Piatra Neamt, daca era strict interzis?

Afirmatia care contine ”în multe din secțiile spitalului”, vine să confirme inca o data ca nemtenii au fost mintiti pe fata in mod cat se poate de grosolan, pentru ca li s-a spus in permanenta ca toate sectiile spitalului au fost inchise pentru a fi primiti pacienti Covid. Cand spui ”multe din sectiile spitalului”, inseamna ca in tot acest timp, toate sectiile au functionat, insa doar pentru anumite persoane, ceea ce este de-a dreptul revoltator.

Ceea ce sustine medicul Verzea este cel putin dubios, pentru ca pe parcursul celor 4 luni de zile scurse de la inceputul crizei coronavirus, tvmneamt.ro a intrebat de mai multe ori la spital, cati pacienti erau internati si de fiecare data ni se dadea un anumit numar de pacienti, dar toti infectati cu coronavirus. Niciodata nu a spus nimeni ca in spital mai sunt internati si alti pacienti, iar asta nu poate duce decat la supozitia ca erau niste pacienti ”speciali”. A se citi pile, relatii, cunostinte, altfel, nu se xplica de ce nemtenii au fost efectiv mințiți luni de zile.

Medicul Verzea foloseste sintagma ”un numar limitat” de pacienti, referindu-se la cazurile noncovid care au fost internate. Ar fi bine de stiut cine si cum a hotarat ”numarul limitat” de pacienti care au avut privilegiul sa fie tratati la Piatra Neamt, in timp ce mii de nemteni stiau ca nu au acces la serviciile medicale din spital si mureau cu zile acasa sau asteptau cu orele sau zilele pe la usile spitalului din Roman ori pe la alte spitale din tara sau pe la clinici private, iar ”un numar limitat” de pacienti erau tratati in spitalul declarat închis pentru pacientii care nu s-au infectat cu coronavirus.

In afara de asta, se vede si de pe luna ca au fost incalcate protocoalele privind statutul de ”spital Covid” si miroase de la o posta a incalcarea legii privind ”zadarnicirea combaterii raspandirii bolilor” si probabil ca doar o minune a facut ca judetul Neamt sa nu devina Suceava2, din moment ce in ”spitalul Covid” erau tratati in acelasi timp pacienti covid si pacienti noncovid, dar cu ”urgente majore”. Celor din urma li s-a pus si lor viata in pericol, intrucat este bine stiut, ca un pacient cu afectiuni grave prezinta un risc ridicat de deces daca se infecteaza cu coronavirus.

Dar cum la spitalul judetean Neamt se fura zeci de milioane de euro pe an fara sa faca nimeni vreo ancheta, este greu de grezut ca se va autosesiza vreo institutie pe cazul de fata.

Oricum, ar fi interesant de vazut cine sunt pacientii atat de privilegiati pe perioada crizei coronavirus, insa in mod sigur numele lor vor fi tinute la secret cu mare grija, invocandu-se drepturile pacientilor si/sau legea privind protectia datelor cu caracter personal.

Declaratia lui Silviu Verzea, in materialul video de mai jos, de la minutul 26:50

https://www.facebook.com/tvmneamt.ro/videos/1154776781563272/

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. In SJN se moare pe banda rulanta de 30 de ani de alte bacterii letale (ex:Clostridium dificile,etc),mult mai periculoase decât Covid.Cauza?Mizeria crunta și indiferența crasă a tuturor,de la manager,pina la femeia de serviciu,in coautorat,evident,cu instituțiile statului care ar trebui,prin specificul activității ,sa vegheze la sănătatea pacienților (DSP).Sunt toți niste criminali și niște nemernici,cu ifose și pretenții ,merita toți arestati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.