Actualizare: Potrivit IPJ Neamț, traficul rutier este închis în zonă și se circulă pe rute alternative. ”La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 12:00, polițiști au fost sesizați cu privire la faptul că, o cisternă ce transporta nitrat de amoniu s-a răsturnat, pe sectorul de drum DN 2 -E 85, în afara localității Săbăoani.

La acest moment se acționează conform procedurii, cu păstrarea distanței de siguranță, traficul între km 334 și 337 fiind închis.

Recomandăm conducătorilor de autoturisme folosirea rutei alternative, prin localitatea Săbăoani”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

Știrea inițială: Un camion înmatriculat în Bulgaria, cu cisternă încărcată cu nitrat de amoniu, s-a răsturnat la Săbăoani, în afara părții carosabile. Pompieri asigură măsuri de prevenire a incendiilor, având în vedere că în anumite condiții, substanața folosită la producerea îngrășămintelor chimice, poate deveni eplozivă și poate produce accidente de proporții, cum a fost cel de la Mihăilești.

La ora 11:58 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe E 85 în localitatea Traian din comuna Săbăoani. O autocisternă s-a răsturnat în afara părții carosabile. Conducătorul auto s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman. Conducătorul auto, un bărbat de 42 de an, a fost asistat medical de echipajul SAJ. După verificarea documentelor s-a constatat că este nitrat de amoniu. Se acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C. (sursa foto- ISU)

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.