Un barbat din Piatra Neamt a fost amendat de politistii locali si de Garda de Mediu, pentru ca a depozitat pe propriul teren, deseuri provenite in urma unor lucrari de constructii (bucati de beton, pamant, etc.). Tot amenda a primit si soferul masinii cu care au fost transportate deseurile, desi acesta avea acordul proprietarului terenului, se anunta intr-o informare a Politiei Locale. Nu se precizeaza in informare si ce avea de gand sa faca omul cu deseurile respective, avand in vedere ca erau pe pamantul lui si ca ele puteau fi folosite la alte lucrari de constructie, nefiind deseuri periculoase sau deseuri menajere.

Politistii Locali spun ca au demarat verificari in cauză, dupa ce au vazut pe internet un clip in care se semnala ca pe proprietatea respectiva sunt depozitate deseuri de materiale de constructii. De remarcat este operativitatea politistilor locali si a Garzii de Mediu, neintalnita in alte cazuri asemanatoare, dar mult mai grave: pe 5 martie a aparut clipul, iar pe 6 martie la pranz, era gata si controlul (pe fotografie de mai jos se vede ora 10:00), se daduse si amenda, s-a facut si informarea pentru presa.

Informare, Politia Locala Piatra Neamt:

”În urma apariției în media on line a unui clip video în care apare o autoutilitară care descarcă deșeuri provenite din construcții, Poliția Locală Piatra Neamț face următoarele precizări: Polițiștii locali ai Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mass media în data de 05.03.2020.

În data de 06.03.2020, în urma unei acțiuni comune cu Comisariatul Gărzii de Mediu Neamț, polițiștii locali împreună cu comisari din cadrul GNM – Comisariatul Județean Neamț au descins la fața locului, unde au constatat că în repetate rânduri, pe terenul aflat în proprietate privată, au fost depozitate, cu consimțământul proprietarului, deșeuri provenite din construcții.

Ca urmare, comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura sancționării proprietarului, dispunând totodată  ridicarea deșeurilor depozitate, curățarea și salubrizarea terenului.

De asemenea, polițiștii locali ai Compartimentului Protecția Mediului, pe lângă sancțiunea aplicată proprietarului terenului de către comisarii Gărzii de Mediu, au luat măsura sancționării conducătorului autoutilitarei, care a aruncat resturile provenite din construcții, cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru încălcarea HCL 7/2010 (Regulamentul privind buna gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț)”, se arata in informarea Politiei Locale.

Reamintim ca nici Politia Locala si nici Garda Mediu, nu au reusit nici pana in ziua de astazi sa afle cine a poluat saptamani la rand paraul Cuiejdi in zona Ocol din Piatra Neamt, in anul 2015, cand zilnic se deversau in apa tone de fecale. Mai multe detalii, AICI:

IN CE ORAS TRAIM? APELURI DISPERATE LA 112. UN DEZASTRU ECOLOGIC ESTE PE CALE SA SE PRODUCA PE CUIEJDI.

Ionut CORFU (sursa foto: Politia Locala)

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Fete bune ăștia mici și autosesizati! Dar… Fiind pe terenul omului, propriu și personal și nefiind deșeuri toxice, de unde pana unde dau ei amenzi? Iar ii trimite primăria la produs ca pe toți ceilalți din celelalte județe? Pai luam-ar Titi… Dacă omul vroia sa reutilizeze aceleași materiale nepoluante la alta construcție? N-ai cum sa faci asa ceva nici dacă te-a trimis însuși președintele tarii… Aiurea rău… Sa ne fie rușine domnilor gardieni. Pardon… Locali. Tot fără bac… Tot aia

  2. Foarte bine au procedat!
    Nesimțitul dispune de teren în limitele Legii. Noroc că l-au prins în flagrant, altfel n-ar fi recunoscut. Legea ar trebui să prevadă în astfel de situații și confiscarea terenului.

  3. da bine pe asta il amendeaza da pe cei ce aduc gunoaie in padure de ce nu le face nimic aia nu fac mai rau?
    ADMIN: Ba da, fac mai rău, dar probabil ca omul despre care se vorbeste in articol, o fi suparat pe vreun smecher sau poate pe vreun jurnalist cu relatii la politia locala

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.