Dupa cum bine se stie, judetul Neamt este sub nameti de peste 12 ore. Desi inca de dimineata au fost blocate drumuri nationale si judetene, sute de elevi au ajuns la scoala si inapoi acasa cu intarzieri de peste 5 ore si mii de oameni au stat blocati in trafic, Prefectura Neamt si ISU Neamt au negat ca in judet ar fi probleme cauzate de vremea nefavorabila. Culmea tupeului a fost atinsa la ora 14:30 cand Prefectura Neamt a transmis presei un raport intocmit de ISU in  care se minte negru pe alb, ca pana la ora 14 nu a fost niciun fel de problema in judetul Neamt, chiar daca existau sute de marturii de la participanti la trafic si telefoanele dispeceratului 112 erau inrosite de zeci de apeluri.

Ca si cum aceste gafe nu ar fi fost de ajuns, ce credeti ca facea prefectureasa Soroceanu in aceasta seara la ora 19:00? Facea un grup pe Whatsapp, cu primarii PSD din judet, intitulat ”Grup primari 1”. Probabil ca va urma si 2 si 3, pana la 10 sau poate 100, pentru ce ai putea sa faci ca prefect cand judetul este ingropat in nameti, decat sa spui ca nu sunt probleme si sa creezi grupuri cu primari pe Whatsapp. O parte dintre discutiile de pe grup au ajuns si la redactia TvmNeamt sub forma de capturi de ecran.

Cum era de asteptat, prima persoana care a scris pe grup, a fost prefecta Soroceanu in binecunoscutul limbaj de plenara PCR: ”Buna seara doamnelor si domnilor primari, sunt Daniela Soroceanu. In acest grup putem discuta operativ despre problemele comunitatilor pe care le conduceti si îmi puteti comunica doleantele dumneavoastra.”

Si ca niste vrednici supuși, mai multi primari au sarit cu ”Trăiț` doamna prefect!”, desi astazi nu i-a vazut nimeni asa de saritori la nevoie, pe strazile din comunele lor. Un gest destul de neobisnuit a facut Ioan Filip, primarul PSD de Zanesti, care satul si el probabil de gargara ieftina, a iesit de pe grup in secunda doi (foto sus subliniat cu rosu). Ceilalti au dat in continuare cu ”Felicitari!” si ”Saru`mana!”, unul singur avand tupeu sa spuna ca la el in comuna au fost probleme chiar cu autobuzele care transporta elevi, chiar cand Prefectura si ISU spuneau ca nu sunt probleme cu zapada.

In timp ce prefectureasa Soroceanu lupta eroic pe Whatsapp contra nametilor, raportul operativ ISU de la ora 19 astepta cuminte sa fie parafat de catre aceasta. El a fost remis presei abia dupa ora 21, cand probabil s-au mai linistit treburile pe ”Grup primari 1” si Daniela Soroceanu a gasit un pic de timp liber pentru a-l aproba.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Dupa guvernul Rambo 1, 2, 3, 7, nimic nu ne mai mira vazand atata prostie in institutia prefectului judetului Neamt! Nici nu vreau sa detaliez sau sa intru in miezul prostiei lor pt a nu ma infecta, insa doresc sa-i intreb daca mai au si alte grupuri constituite?! De exemplu…de criminalitate organizata, de gay, de suingeri sau grupuri hip-hop!!!!!!! Vai mama voastra, iar baronul lor, tatucul psd-neamt, a scos “Dorelul” guvernului, numindu-l pe Nila pe un post baban!! Votati PSD-ALDE si viitorul va este asigurat….in strafundul cimitirului!

  2. DIN PACATE TOTI AU ACELEASI METEHNE FIE CA SUNT PESEDEI FIE CA SUNT CHIPURILE PDLISTI – TOTI MINT CU NERUSINARE IAR DACA COMENTEZI CEVA IMPOTRIVA LOR – DE ALTFEL JUSTIFICAT – ESTI IMBULINAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.