Astăzi, primarul Dragoș Chitic, împreună cu reprezentanții Eventya au lansat oficial, în cadrul unei conferințe de presă, aplicația mobilă Piatra Neamț City App și website-ul www. piatraneamtcity.ro

          „Am anunțat încă de la preluarea madatului de primar că vom implementa cele mai moderne  și totodată eficiente și simple soluții pentru asigurarea transparenței și a unei comunicări foarte bune cu cetățenii. Primăria Piatra-Neamț și-a stabilit  ca obiectiv implementarea de soluții smart-city care să ofere un confort sporit cetățenilor orașului” a declarat Dragoș Chitic în deschiderea conferinței.

City App are două componente principale:

-modulul de raportări incidente

-ghidul turistic digital

Prin intermediul modulului de raportări incidente municipalitatea pune la dispoziția cetățenilor un canal de comunicare direct și transparent, menit să ajute la rezolvarea mai rapidă a problemelor din oraș. Astfel vom afla de diferitele incidente transmise de cetateni într-un timp mult mai scurt și vom comunica acestora măsurile luate pentru soluționarea lor. Cetățenii vor putea raporta incidente din categorii diverse, precum străzi și iluminat, gunoi și vandalism, trafic auto, semne de circulație, parcări, mediu, apa și canalizare, transport în comun, diverse construcții s.a.

Ghidul turistic digital vine în ajutorul turiștilor care vizitează orașul, oferind informații utile legate de obiectivele de interes turistic, trasee și rute turistice, cazări, servicii și activități de petrecere a timpului liber. Agenții economici (turism, HORECA, organizatori de evenimente) au și ei la dispoziție un nou mijloc gratuit și centralizat de promovare, unde își pot prezenta ofertele de servicii și le pot actualiza în timp real.

„Aplicatia CityApp este încă un pas ca orașul nostru să funcționeze armonios, ca o comunitate închegată. Pentru o bună funcționarea a aplicației avem nevoie și de implicarea comunității locale, îndeosebi a entităților competente în rezolvarea unor probleme. Ieri am avut două întâlniri la Primărie, una cu operatorii din turism și organizatorii de evenimente și a doua cu societățile Consiliului Local și furnizorii de utilități. M-a bucurat să văd interesul manifestat din partea celor prezenți la întâlniri pentru a se înscrie în aplicație și a colabora cu Primăria în acest sens. Aplicația a fost implementată și functionează cu succes în orașe precum Sibiu, Timișoara, București sau Cluj Napoca, iar Piatra-Neamț este primul oraș din Moldova în care este impelemetată.” a mai adăugat primarul Dragoș Chitic.

Aplicația Piatra Neamț City App, este disponibilă gratuit în Google Play și AppStore: piatra-neamt.app.link/install

Operatorii economici care doresc să își creeze / gestioneze contul pe Piatra Neamț City App,  pot solicita acest lucru pe adresa de email municipiulpiatraneamt@gmail.com. Mesajul trebuie să conțină datele de identificare ale solicitantului, inclusiv numărul de telefon la care poate fi contactat de către reprezentanții Primăriei.

(sursa: Primaria Piatra- Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.