Un lucru destul de ciudat se intampla in judetul Neamt, pe fondul pandemiei de Covid 19, invocata de autoritati. Desi odata cu instalarea sezonului rece, sunt raportate zilnic zeci de cazuri de infectare cu noul coronavirus, nu exista niciun caz de alte infectii respiratorii, cum ar fi gripa, pneumonii, sau alte afectiuni de acest tip.

Intrebat astazi de reporterul tvmneamt.ro in timpul unei conferinte de presa de la Prefectura, daca in afara de Sars Cov 2 mai sunt pacienti si cu alte tipuri de infectii respiratorii, medicul DSP Neamt, Catalin Herghelegiu, a raspuns initial ca nu a auzit sa fie raportate in Neamt astfel de cazuri. ”Pana acum nu avem niciun caz depistat. Diagnosticul de gripa se pate pune doar dupa o testare serologica, deci trebuie recoltat, trimis la Cantacuzino, se lucreaza… in momentul in care vom avea ca si caz raportat caz de gripa, dupa aceea, vom putea sa vorbim despre gripa in judet”, a declarat medicul.

Ulterior, a revenit: ”Raportarile pentru viroze respiratorii, aici incluzand tot ce inseamna afectiuni virale cat si pneumonii, se fac in coninuare saptamanal de catre medicii de familie si avem… date, dar nu am venit pregatit astazi ca sa va dau un numar de cazuri raportate de medicii de familie”, a mai precizat Catalin Herghelegiu.

Desi in aceste zile se vorbeste doar despre cazuri de infectare cu Sars Cov 2, in luna noiembrie a anului trecut, DSP raporta aproape 2.000 de pacienti cu infectii respiratorii acute, cu un numar de 44 de internari. Tot la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut, mai erau raportate 339 de pneumonii, cu 70 de internari. Cifrele sunt de pe site-ul DSP Neamt, si pot fi vazute AICI

Dupa cum se poate vedea, la vremea respectiva erau cu 700 mai multe cazuri de infectii respiratorii, decat cazurile active de Covid 19 raportate astazi in judetul Neamt. Stiind ca testele PCR au o marja mare de eroare (pot da rezultate fals pozitive in proportii mari) si ca nu identifica strict Sars Cov 2, este cel putin curios cum de anul acesta, alte infectii respiratorii sunt ca si inexistente.

Sa fie oare printre pacientii diagnosticati cu Covid 19 si pacienti care de fapt au infectii respiratorii de sezon? Din cei 393 de pacienti internati astazi in Spitalul Judetean Neamt, cei mai multi manifesta forme medii ale bolii, adica au simptome de simple raceli.

Declaratiile medicului DSP, in materialul video de mai jos, de la minutul 45:00:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Nu uitam că de covid au trecut și mortul de pe câmp cu mașina, da ?
    Concluzii putem trage fiecare .
    Dar pe 6 decembrie putem da și lovitura cu ștampila .
    Poate scăpăm .

  2. raspunsul la aceasta dilema l’a dat strainu de medicina cercel
    a zis ca in cazul covid se intampla ca in cazul leului: cand apare, celelalte animalute dispar – adica celelalte virusuri au fugit de frica coronavirusului si stau ascunse

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.