Consiliul Judetean Neamt anunta intr-un comunicat de presa ca are in derulare un proiect privind modernizarea transportului public de calatori în Piatra- Neamt. Prin urmare, 21 de autobuze electrice vor fi achizitionate de Ministerul Dezvoltarii pentru CJ Neamt, alte 20 de autobuze electrice urmand sa fie achizitionate de Consiliul Judetean. In total, 41 de autobuze electrice vor compune parcul auto al Troleibuzul SA si vor asigura transportul in comun in Piatra- Neamt.

Comunicat de presa CJ Neamt:

”Infrastructura de transport public în municipiul Piatra Neamț va fi modernizată printr-un proiect susținut de către Consiliul Județean Neamț.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va achiziționa în numele legislativului județean 21 autobuze electrice, cu lungimea de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători și operabile în condiții de deal. Valoarea investiției este de peste 48 milioane de lei, fără TVA, bani din care vor fi realizate și 21 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă.

La rândul său, ca partener în proiect, Consiliul Județean Neamț va realiza infrastructura necesară pentru buna funcționare a flotei de autobuze.

Administrația județeană va asigura fonduri pentru modernizarea autobazei societății Troleibuzul, situată în Dumbrava Roșie. În plus, va achiziționa 20 de autobuze electrice, ajungându-se la un total de 41 de mijloace de transport în comun, noi. Consiliul Județean este responsabil și de realizarea stațiilor de încărcare de la capetele liniilor traseelor urbane de la Sarata, Gară și Dărmănești.

Valoarea estimată a acestei investiții este de 54.000.000 lei, fără TVA, banii provenind din fonduri europene.

„Locuitorii municipiului Piatra Neamț merită să fie tratați cu respect și promptitudine de autoritățile locale, să circule în condiții moderne și civilizate, să fie mândri de comunitatea lor și să primească în schimb implicare și soluții de la administrația publică. Mă voi ocupa personal ca să se întâmple așa! Este un proiect al Consiliului Județean la care țin foarte mult și prin care asigurăm confort sporit călătorilor și protejăm mediul înconjurător, căci noile autobuze sunt nepoluante!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.