Comunicat de presa, Consiliul Judetean Neamt:

La nivelul Consiliului Județean Neamț a fost înființat, din initiativa presedintelui Ionel Arsene, cel de-al treilea consiliu consultativ, respectiv cel în domeniul sănătații. In cadrul primei sedinte au fost abordate discutii de ansamblu privind sistemul de sanatate din Neamt însa au fost abordate și probleme specifice de care se lovesc medicii și managerii de spitale din Neamț.

„Le multumesc tuturor reprezentanților sistemului de sănătate din județca au răspuns invitației mele de a se alătura acestui consiliu consultativ. Mă bucură că această initiativă a fost bine primită iar medicii și managerii de spitale din Neamț au arătat că le pasă de nemțeni și de calitatea serviciilor medicale la care aceștia au acces. Tot sistemul de sănătatetrebuiesă fie în slujba pacientului. Acesta trebuie să se simtă sprijinit și ajutat, nu împiedicat de birocrație sau de lipsurile din acest sistem.Consider că este important să avem tăria să discutăm deschis despre problemele serioase ale societații noastre, iar sănătatea face parte din aceastăcategorie. Cred înnecesitateaunuiparteneriat solid și eficient între autoritatea publicăjudeteanăși cei angajațiîn sistemul medical din Neamț, pentru binele oamenilor șipentru un nivel cât mai bun de calitate a vieții la noi acasă”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Până la această dată, consiliul este format din 16 membri, acesta urmând a fi completat cu reprezentanți ai asociației pacienților, dar și cu directorii de îngrijiri ai unitaților medicale din județ. Concluzia principală desprinsă la finalul primei întalniri este aceea că dezvoltarea serviciilor medicale în unitațile spitalicești din Neamț trebuie făcută în funcție de nevoile pacienților și nu doar pe criterii financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.