CJ Neamt interzice accesul camioanelor cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe singurul drum pe care transportatorii puteau ocoli podul de la Girov, inchis de asemenea pentru camioane mai mari de 7,5 tone.

Transportatorii care voiau sa ajunga de la Piatra Neamt sau de la Roznov la Roman (și invers), puteau ocoli podul de la Girov, pe la Dochia. Din intersectia denumita La Papuc, se putea merge pe drumul judetean spre Margineni, apoi prin Dochia- Dănești și se iesea in centrul comunei Girov, dupa pod, spre Roman. Era o ruta destul de convenabila, pentru ca nu se fac foarte multi kilometri in plus.

De luni însă, în intersectia La Papuc (pe drumul judetean dintre Girov si Roznov) a aparut peste noapte un indicator care interzice soferilor de camioane sa intre pe drumul judetean spre Margineni, drum aflat in administrarea CJ Neamt.

Nemultumirea soferilor de camioane este și mai mare, nu doar pentru ca s-a inchis singura rută alternativa spre Roman, ci si pentru că pana astazi, nu a anuntat nimeni nimic oficial despre inchiderea acestui drum pentru camioane, iar oamenii se trezesc ca nu pot intra pe el, dandu-le peste cap toate calculelele privitoare la timp si la economia transportului. Restrictia nu este semnalizata nicaieri până in intersectia respectiva, nici la Girov, nici la iesire din Piatra Neamt spre Izvoare.

De la Consiliul Judetean Neamt nu am putut obtine explicatii privind măsura, pentru că de ani de zile, cei 10-12 oameni platiti din bani publici să se ocupe de comunicarea lui Arsene cu cetatenii judetului, au ordin sa refuze raspunsurile la intrebarile adresate de jurnalistii care nu sunt în solda PSD.

Restrictia este nu numai o lovitură pentru economia judetului, ci si o sfidare la adresa transportatorilor, care nu inteleg de ce nu au voie sa circule pe un drum recent reabilitat, pe care pana in urma cu doua zile se putea circula fără restrictii.

Indicatorul cu restrictia de tonaj nu are nicio placuta aditionala, deci, se poate intelege ca spre Margineni si Dochia nu au acces nici mijloacele de transport in comun si nici vehiculele de urgență.

Singura rută de ocolire a podului de la Girov spre Roman, ramane acum traseul Girov- Dobreni- Targu Neamt- Cristesti- Roman. Numai că aceasta alternativa este extrem de costisitoare ca timp si costuri, fiind vorba de un traseu de aproximativ 60 de kilometri. O alta rută, ar fi Roznov- Buhuș- Lilieci (aproape de Bacău)- E 85- Roman.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.