Consiliul Judetean Neamt anunta achizitionarea unui aparat de radiologie performant pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, in valoare de 916.000 de lei.

Comunicat de presa CJ Neamt: Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a primit un aparat de radiologie, de ultimă generație, care va fi utilizat pentru realizarea radiografiilor în ortostatism a membrelor pelviene. Echipamentul este destinat Secției Ortopedie.

Valoarea noii achiziții este de 916.000 lei. Suma a fost asigurată de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Neamț.

Conform Listei de investiții aferente anului în curs, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va fi dotat până la data de 31 decembrie 2019 cu 64 de aparate medicale, în valoare totală de 10.330.000 de lei.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, instituție în subordinea căreia se află Spitalul de Urgență Piatra Neamț, a declarat că au fost onorate toate solicitările referitoare la aparatura medicală necesară în spital, solicitări venite din partea managerului unității medicale. Cea mai importantă achiziție din punct de vedere financiar – circa un milion de lei – este computerul tomograf, care va fi instalat la Unitatea de Primiri Urgențe.

Vreau ca specialiștii Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț să lucreze cu aparatură performantă, pentru a putea realiza cele mai amănunțite investigații și să ia deciziile potrivite în cazul tratării fiecărei afecțiuni cu care vin pacienții la spital. Sunt foarte interesat să avem în județ aparate de diagnosticare performante! În felul acesta bolnavii vor fi tratați în cele mai bune condiții și nu vor mai alege să meargă în clinici medicale din alte zone ale țării. M-am preocupat ca toate unitățile medicale din județ să primească finanțare atât de la Ministerul Sănătății cât și de la bugetul județului pentru dotări cu aparatură medicală. Astfel, Spitalul Municipal Roman a primit 3.444.000 de lei, Spitalul Orășenesc Târgu Neamț – 3.287.000 de  lei, iar Spitalul Orășenesc Bicaz – 1.813.000 lei“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

În acest an au fost demarate de către președintele Consiliului Județean procedurile pentru construirea unui nou Spital Județean de Urgențe, care va include un centru special de radioterapie și toate secțiile medicale necesare unei astfel de unități sanitare.

Construirea noului spital reprezintă un pas extrem de important atât pentru pacienții din județul Neamț, pentru aparținătorii lor, cât și pentru cadrele medicale. Pentru noul spital s-a alocat deja de la Guvernul României condus de Viorica Dăncilă suma de peste 21,5 milioane lei (aproape cinci milioane de euro), în scopul finanțării cheltuielilor de proiectare. Îmi doresc să creștem pentru pacienții nemțeni și din alte județe calitatea serviciilor medicale, un confort rezonabil pentru familiile acestora atunci când vin în vizită la spital și un nivel superior al condițiilor de muncă pentru medici și asistenți“, a mai precizat președintele Ionel Arsene.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a primit un aparat de radiologie de ultimă generație, care va fi utilizat pentru realizarea radiografiilor în ortostatism a membrelor pelviene, în cadrul Secției Ortopedie.

Sunt foarte bucuros de această achiziție, de care ortopezii aveau mare nevoie pentru a-și putea desfășura activitatea.

În perioada următoare vor ajunge alte peste 60 de aparate solicitate de către conducerea spitalului din Piatra Neamț. În felul acesta va crește semnificativ calitatea serviciilor medicale asigurate pacienților.

Specialiștii sunt plătiți la nivel european! Este firesc să aibă condiții pentru a-și desfășura activitatea la același nivel, iar pacienții să se simtă tratați ca în clinici din țări dezvoltate!

Sănătatea, infrastructura rutieră, turismul și educația sunt domenii prioritare în agenda mea de președinte! De la o zi la alta proiectele pe care le-am inițiat prind contur!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.