Comunicat de presa, CJ Neamt: Președintele Consiliului Județean a dat startul modernizării legăturii între Moldova și Ardeal

  • Este al treilea proiect amplu care se derulează în domeniul infrastructurii rutiere județene, pe Valea Muntelui
  • Celelalte două lucrări se realizează pe Drumul Talienilor – drumul județean 209B, și pe Axial – drumul județean 155F

Un nou proiect de anvergură privind modernizarea infrastructurii rutiere a luat startul. Pe data de 18 iunie 2020 a fost semnat contractul privind predarea amplasamentului pentru reabilitarea DJ 127 A Bicazul Ardelean – Tulgheș, limita dintre județul Neamț cu Harghita, între kilometrii 5 – 10+400.

Pe această lungime se vor realiza 6,2 km de șanțuri betonate, 18 podețe, 3.760 de metri de ziduri de sprijin, 6 poduri de peste 10 metri.

„Conform proiectului, se vor executa lucrări complexe la structura drumului. Este o intervenție dificilă, dar strict necesară. Este un drum foarte important pentru infrastructura rutieră nemțeană, pentru că asigură legătura între județe, între Moldova și Ardeal și scurtează traseu către Estul țării. Odată modernizat, drumul va deveni esențial pentru turiștii care vor să ajungă în zona noastră dar și pentru dezvoltarea economiei.

Sunt foarte încântat de faptul că în această zonă a județului avem 3 mari proiecte în derulare: Axialul, Drumul Talienilor și acest ultim traseu predat constructorului. Continuăm modernizarea infrastructurii nemțene și se vede acest lucru de la o zi la alta“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Valoarea totală a lucrării este de 33,9 milioane lei, fonduri care sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

tvmneamt.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.