Consiliul Judetean Neamt anunta ca au inceput lucrari de reparatii pe anumite sectoare de drumuri judetene care au fost cel mai rau afectate in sezonul rece 2018/2019.”Societatea DRUPO execută lucrări de pietruire a unor sectoare de drumuri județene, pentru asigurarea stării de viabilitate și pentru a răspunde solicitărilor venite din partea participanților la trafic

    Desele fenomene de îngheț-dezgheț din actuala perioadă rece au atras distrugerea părții carosabile pe mai multe trasee care străbat județul Neamț.

    Ca urmare a solicitărilor venite din partea participanților la trafic dar și conform programului de întreținere a drumurilor județene, societatea DRUPO a început activitatea de reparații pe unele sectoare de drum, acolo unde se poate interveni fără a se turna mixtură asfaltică, întrucât condițiile meteorologice nu permit astfel de lucrări,” se arata intr-un comunicat al CJ Neamt.

Potrivit unei declaratii a lui Ionel Arsene, cuprinsa in acelasi comunicat, odata cu incalzirea vremii, pe o parte dintre drumurile pietruite in aceste zile, urmeaza sa se toarne asfalt, banii pentru lucrari fiind deja alocati din bugetul CJ Neamt. „În fiecare an, după trecerea iernii, multe trasee sunt greu practicabile și căutăm soluții pentru remedierea problemelor apărute. Pentru că încă nu au trecut episoadele cu aer rece și uneori temperatura exterioară încă mai este negativă, am dispus executarea unor lucrări intermediare pentru reparații pe drumurile județene. Am ținut cont și de solicitările venite din partea participanților la trafic, care s-au arătat nemulțumiți de condițiile în care se circulă. Cele mai multe nemulțumiri erau în zona Dochia – Itrinești, sector de drum județean pe care s-a intervenit cu pietruiri pe anumite zone încă de la sfârșitul săptămânii trecute și pe care se va turna asfalt în această vară, fiind alocate fondurile necesare de la bugetul Consiliului Judetean. Alte lucrări similare, de pietruire, se desfășoară pe același drum județean, dar între Itrinești și Mărgineni. Sunt echipe care lucrează pe DJ 207 D Ion Creangă – Recea – Icușești, iar altele pe DJ 159, la Valea Ursului. Nu am neglijat nici solicitările celor din zona Trifești, așa că se pietruiesc zonele afectate și de pe DJ 157 Trifești – Climești. Fac precizarea că unele dintre aceste sectoare de drum sunt pietruite, nu au asfalt. Atunci când condițiile meteorologice ne vor permite, se vor realiza lucrări de modernizare prin turnare de covoare asfaltice, conform programului de reparații a drumurilor județene“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.