Consiliul Judetean Neamt refuza sa ofere explicatii despre colaborarea cu Huawei, firma comunistilor chinezi, acuzata in tarile occidentale de spionaj si de incalcarea legislatiei comerciale internationale.

Dupa ce CJ Neamt a anuntat oficial ca institutia a batut palma pentru o colaborare cu Huawei (Romania a semnat un memorandum la nivel de Guvern privind eliminarea folosirii echipamentelor Huwaei, firma in spatele careia se banuieste ca s-ar afla guvernul comunist chinez), iar presa locala a semnalat ca la mijloc ar putea fi ceva necurat, tvmneamt a cerut vineri un punct de vedere oficial de Ionel Arsene, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, Adrian Niță. Mesajul către Niță a fost trimis vineri la ora 17:30 (foto jos), insa raspunsul nu a mai venit nici pana astazi la pranz, adica dupa aproape 3 zile. Tot vineri, bugetarii de la CJ Neamt, inundau retelele de socializare cu poze in care apare si Niță, din timpul unei emisiuni la Etno TV, pe un proiect CJ Neamț (adică pe bani publici- ”Folclorul ne unește”) prin care se sifonează vreo 30 de mii de euro, bani care chipurile sunt cheltuiti pentru copii din centrele de plasament.

De peste 2 ani de zile, CJ Neamt refuza sa comunice informatii de interes public presei locale care nu se inchina baronului inculpat, desi la Compartimentul Comunicare sunt angajati si platiti din bani publici, aproximativ 10 oameni.

Oficial, purtator de cuvânt la CJ Neamt, este Adrian Niță. Fost PDL, fost M10 Monica Macovei, apoi membru PSD, de unde în 2017 a obținut o sinecură de director la Publiserv.
Pozele de mai jos sunt de pe vremea când Niță protesta de mama focului pentru un trai mai bun (a se vedea sloganul ”Piatra Neamț, oraș amanetat”) și contra politicienilor care luptă (ce chestie!) nu pentru binele cetății, ci pentru funcții (vezi mesajul de pe tricoul cu sigla M10).
Niță are vreo 2 funcții pe la CJ Neamț, pentru care încaseaza vreo câteva mii de lei bune (se zice că vreo 7, 8 sau chiar 10 mii, în lipsa unor informații oficiale nu se poate sti exact). Că doar n-a protestat omul degeaba.
Dar cu toate astea, de mai bine de 2 ani, purtătorul de cuvânt de la CJ Neamț refuză cu obstinație să răspundă presei incomode la întrebări pe subiecte de interes public (repet, el pentru asta este plătit) și nu dă doi bani pe nemțenii la care ar trebui să ajungă aceste informații prin intermendiul presei, adica pe cei care-i platesc salariul.
Revenind la combinatia CJ Neamt cu comunistii de la Huawei, reproducem mai jos, textul publicat de tvmneamt vineri, 10 decembrie.
Comuniștii chinezi penetrează CJ Neamț. Colaborare la nivel înalt cu Huwaei, dușmanul de moartea al SUA și UE

Un scandal de proportii care ar putea avea implicatii internationale si care ar putea aduce grave prejudicii de imagine Romaniei, este pe cale sa izbuneasca chiar din judetul Neamt, din CJ Neamt, institutia condusa de Arsene si controlata de PSD. Asta, dupa ce comunistii chinezi reusesc sa penetreze judetul Neamt prin Huwaei, firma declarata dusmanul de moarte al SUA (cu Romania ca partener strategic) si al Uniunii Europene, unde Romania este membru cu drepturi depline.

Ce nu a reusit sa faca nicaieri in lumea civilizata, Huwaei a reusit in judetul Neamt, unde ieri s-a perfectat o colaborare intre CJ Neamt si firma chinezeasca, acuzata de spionaj in SUA, fiind si tinta mai multor sanctiuni legislative. Romania a si semnat un memorandum la nivel de Guvern privind eliminarea folosirii echipamentelor Huwaei, firma in spatele careia se banuieste ca s-ar afla guvernul comunist chinez.

În acest context, CJ Neamt a anuntat ca Huwaei va digitaliza Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) de la Targu Neamt. Anuntul este facut chiar pe pagina oficiala de facebook a institutiei. Deocamdata nu se poate spune cine a pus bazele colaborarii interzise, insa cert este, ca in anuntul CJ Neamt se precizeaza inca de la inceput, ca etapa de ieri a colaborarii a fost ”La inițiativa doamnei Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliul Județean Neamț…

Desi gestul Huwaei ar putea fi la prima vedere unul de caritate (se doneaza tehnologie Wi-Fi 6 pentru 11 săli de clasă si dispozitive IdeaHub), este binecunoscut faptul ca de-a lungul timpului, comunistii chinezi si serviciile lor secrete, au apelat constant la astfel de metode, ca un prim pas pentru a se inflitra in anumite medii sau țări. Cum au ajuns sa se infiltreze in Romania tocmai prin CJ Neamt, ramane sa stabilească autoritatile cu competențe in acest sens. Aceleasi autoritati ar trebui sa verifice si daca vreun PSD-ist cu ștaif din Neamt a vizitat China in urma nu cu foarte mult timp.

Mai jos, un comunicat al Ambasadei SUA, cu acuzații împotriva Huawei companie despre care se spune că servește intereselor militare și civile ale statului chinez, adica ale Partidului Comunist:

”Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime. Dar nu sunt victime. Huawei este un braț corupt al regimului comunist chinez și al sistemului său de securitate. Huawei a fost pusă sub acuzare de către procurorul american pentru Districtul de Est al statului New York pentru numeroase capete de acuzare: fraudă, furt de tehnologie, spălare de bani și alte activități infracționale. Rechizitoriul de 56 de pagini împotriva Huawei și a filialelor sale este disponibil aici pentru toți cei care doresc să-l cunoască. Comuniștii chinezi nu sunt mulțumiți să monitorizeze și să-i controleze pe concetățenii lor, ci vor face tot ce le stă în putință (să spioneze, să fure, să mituiască sau să mintă) pentru a te putea controla și pe tine.

Huawei este în mod existențial periculos. Strategia de “fuziune militar-civilă” a Partidului Comunist Chinez reprezintă un plan, în mod fățiș agresiv, de a transforma puterea militară a Chinei în cea mai avansată tehnologic din lume. Strategia elimină barierele dintre sectoarele de cercetare civile ale Chinei și sectoarele sale militare. China a făcut tot posibilul să fure rezultatele cercetării occidentale, a concluzionat Directorul FBI Christopher Wray.
Huawei afirmă în mod fals că respectă legile și este transparentă. Dar nu este. Dimpotrivă, are un program de bonusuri pentru angajați în scopul obținerii de informații confidențiale de la concurenți. Utilizează intermediari și spioni, inclusiv „profesori” din institute de cercetare pentru a obține acces și a fura proprietatea intelectuală de la concurenți. Compania recomandă angajaților săi să-și ascundă statutul de angajat, chiar și în fața oamenilor legii. Un angajat Huawei a pătruns, după program, în cadrul unei expoziții comerciale, a dezasamblat produsul unui concurent și l-a fotografiat. Când angajatul Huawei a fost reținut, Huawei a susținut că acesta este nou și nu a știut ce face. A fost o minciună flagrantă – angajatul era un inginer senior Huawei cu mulți ani de experiență.

“Programul celor o mie de talente” este folosit de China pentru a recruta persoane cu cunoștințe tehnologice și de proprietate intelectuală din străinătate care să lucreze pentru regimul comunist chinez. Un profesor de la Harvard care se ocupa de cercetare pentru Departamentul Apărării a fost plătit cu 1,5 milioane de dolari și 50.000 de dolari pe lună de către comuniștii chinezi pentru a efectua cercetări simultane la Universitatea de Tehnologie din Wuhan. În mod similar, locotenentul Armatei de Eliberare, Yanqing Ye, a trimis documente direct în China, în timp ce studia la departamentele de fizică, chimie și inginerie biomedicală din cadrul Universității Boston. Din păcate, nu sunt singurii. Un raport recent al Institutului Național de Sănătate din SUA a arătat că din 189 de oameni de știință investigați de acest institut, 93% au avut legături cu China comunistă.

Comportamentul respingător al Huawei în România nu este diferit de comportamentul respingător din alte țări. La începutul acestei săptămâni, Huawei România a susținut că Republica Cehă a refuzat să semneze un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Unite în timpul vizitei recente a Secretarului de Stat Pompeo. Adevărul este că cehii au semnat un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Unite încă din luna mai 2020. Polonia, Estonia, Letonia și Slovenia au semnat, de asemenea, memorandumuri de înțelegere similare cu Statele Unite. Declarația Huawei România a fost falsă, dar atent concepută pentru a induce în eroare și a dezinforma poporul român.

China comunistă, la fel ca și comuniștii care au controlat România anterior, vor să controleze poporul român și România cu orice preț pentru câștigul personal. Vor face acest lucru cu orice preț – spionează, fură, mint și dau mită cu acest scop. Huawei România este doar un instrument din manualul de lucru al comuniștilor chinezi. Au și alți actori finanțați de stat, precum Institutele Confucius și companii care încearcă să atingă același obiectiv.
Acesta este momentul în care trebuie să ne ridicăm și să sprijinim libertatea și democrația. Falsurile otrăvitoare lansate de un guvern chinez comunist corupt, înfășurate în minciuni frumoase, nu pot fi lăsate să înrobească poporul român. Promisiunile marilor bogății care se făceau sub comunism s-au dovedit false iar ele revin acum, în istoria modernă. Nimic nu justifică plasarea unui centimetru din România sau din orice altă națiune liberă sub control comunist. Chinezii comuniști și companiile lor vasale necinstite pot câștiga doar dacă le lăsăm. Dar să spunem nu! Spune da libertății, democrației și statului de drept”.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.