Consiliul Judetean Neamt aduce unele lamuriri privind OUG 51 prin care se taie subventiile pentru Troleibuzul cu bani de la bugetul judetean. Intrucat de serviciile de transport ale Troleibuzul beneficiaza doar cateva localitati, nu este normal ca aceasta societate de transport sa fie sprijinita din banii tuturor nemtenilor, se precizeaza in comunicat.

COMUNICAT DE PRESĂ CJ Neamt: prevederile OUG 51/2019 referitoare la acordarea subvențiilor pentru SC Troleibuzul SA de la bugetul local al municipiului Piatra Neamț, orașului Roznov și al comunelor Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Săvinești

OUG nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane a fost publicată zilele trecute în Monitorul Oficial.

Conform respectivului document, Consiliul Județean Neamț nu mai poate acorda compensații pentru SC Troleibuzul SA, unitate care asigură transport public local de persoane. În aceste condiții, subvențiile se acordă doar de la bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale pe raza cărora se desfășoară activitățile de transport ale SC Troleibuzul SA.

„Opiniile unora dintre primarii care acum se regăsesc în situația de a asigura de la bugetele  primăriilor compensația acordată lunar societății de transport public local contează mai puțin în acest moment. «Unde-i lege, nu-i tocmeală!». Despre apariția acestei ordonanțe se știa încă de anul trecut; nu se poate spune despre ea ca fiind o noutate apărută de pe o zi pe alta. Prin OUG 51/2019 se face o aliniere a legislației românești la legislația europeană.

Consiliile Locale Piatra Neamț, Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Săvinești și Roznov sunt acționari la SC Troleibuzul SA și fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI Urbtrans, fiind implicate în activitatea acestei societăți“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Consiliul Județean Neamț era singurul din țară care suporta astfel de cheltuieli, pentru susținerea activității unei societăți care desfășoară activități de interes local. Prin OUG 51/2019 li se aduce un act reparatoriu tuturor nemțenilor care suportau, din banii adunați de la ei, o parte din contravaloarea unor servicii prestate, de care ei nu beneficiau.

Aceste modificări legislative nu afectează proiectele europene în care Consiliul Județean Neamț este angrenat și prin care municipiul Piatra Neamț și comunele limitrofe vor beneficia de condiții moderne de transport, asigurate de o flotă auto compusă din 41 de autobuze electrice noi și infrastructura necesară.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.