Informatiile lansate de conducerea PNL Neamt, potrivit carora CJ Neamt are datorii enorme catre Spitalul Judetean, au fost negate categoric astazi de Catalin Chitei, administratorul public al judetului Neamt. Intr-o conferinta de presa la care a luat parte alaturi de medicul Codrut Munteanu, directorul SJ Neamt, Chitei a catalogat afirmatiile lansate de liberali in spatiul public, drept ”informatii false”. ”Consiliul Județean Neamț nu are datorii către Spitalul Județean de Urgență Neamț. La finalul lunii iunie 2019, unitatea medicală nemțeană figurează cu datoria curentă de 2.454.137 lei, cu termen de plată sub 30 de zile, formată din următoarele sume:

  • 53.165 lei – datorii către furnizorii de bunuri și servicii, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru care nu s-a primit alocare de la Direcția de Sănătate Publică Neamț;
  • 231.177 lei – datorii către furnizorii de bunuri și servicii care se finanțează prin programe de sănătate ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate;
  • 169.795 lei – datorii către furnizorii de bunuri și servicii care se finanțează din bugetul Ministerului Sănătății.

Prin urmare, este falsă informația vehiculată în spațiul public, conform căreia Consiliul Județean înregistrează datorii către unitatea medicală județeană”, a declarat Catalin Chitei.

El a mai precizat ca sumele mentionate fac parte din categoria datoriilor curente, intrucat facturile catre furnizori se platesc dupa o luna de la emiterea lor. Prin urmare, acestea sunt in grafic, deci nu exista probleme cu banii la Spitalul Judetean Neamt, cauzate de catre lipsa finantarii din partea CJ Neamt.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. SPITALUL JUDETEAN NEAMT ESTE UN CREMATORIU , CU SPAGARI/MAFIE IN HALATE ALBE, CU SAU FARA DATORII , INCOMPETENTA, SPAGA,NESIMTIREA SI BACTERIILE UCIGAJE DOMNESC.

    80% DIN FONDURI MERG PE SALARIILE INCOMPETENTILOR SPAGARI, PACIENTII NU AU NICI MEDICMANETE, NICI MANCARE, NICI CURATENIE, NIMIC!!!

    PROPUNEM INCHIDEREA SPITALULUI NEAMT, BATAIA DE JOC A JUDETULUI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.