La Consiliul Judetean Neamt pare sa nu se fi auzit de protestele din ultimele zile din Piatra Neamt, si nici de pandemie sau de consecintele ei in plan economic, asa ca se bate apa in piuă. Cum? Ne explica vicepresedinta Madalina Ciubotaru (Pro Romania), care ieri a participat la o dezbatere despre… gastronomie, organizata de Consiliul Judetean Neamt. Mărețul proiect este intitulat “Puncte gastronomice locale, de la proiect la realitate”. Cu proiectele, nemtenii sunt deja obisnuiti, in ultimii ani s-au facut mii de proiecte, pe banda rulanta. Mai greu e cu realitatea, mai ales ca sectorul HoReCa își trage ultimele suflari, asa ca nici producatorii locali care au participat la dezbatere nu vor scăpa de realitatea care se vede in strada, dar care nu se prea observa din sălile de sedinte unde alesii nemtenilor participa la dezbateri pentru a-si justifica megasalariile. ”Într-o perioadă în care populația este încurajată să mănânce sănătos și cu toții ne dorim repornirea economiei, turismul gastronomic și mâncarea locală devin resurse tot mai valoroase care au o contribuție importantă la economia locală și încurajează producătorii și comerțul local.
În acest sens, Consiliul Județean Neamț a organizat astăzi dezbaterea online cu tema “Puncte gastronomice locale, de la proiect la realitate”.
Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, DSVSA, GAL Ceahlău, Centrul de informare turistică Tg. Neamț și specialiști din cadrul CJ Neamț.
Îi asigurăm și pe această cale pe producătorii locali că vom fi cel dintâi partener al lor în ceea ce privește promovarea produselor tradiționale și a gospodăriilor țărănești!”, spune vicepresedinta CJ Neamt, Madalina Ciubotaru.
Postarea de pe contul ei de facebook, este ilustrata cu o poza (regie) din biroul acesteia, pe model ”Mircea, fă-te că lucrezi!”
Este lesne de banuit care vor fi rezultatele acestui nou proiect, dar în mod sigur nemtenii ar fi fost mult mai interesati de un proiect in urma caruia sa fie tratati omeneste in Spitalul Judetean Neamt, unde se moare cu zile din cauza coruptiei patronate din interiorul CJ Neamt. Si ar mai fi fost binevenit si un proiect privind redresarea economiei locale.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.