Intrucat au existat nenumarate dispute pe marginea intrebarii care apare pe buletinele de vot de la ”Referendumul pentru Familie”, Coalitia pentru Familie (initiatorii demersului de modificare a Constitutiei) vine cu lamuriri.

Pe buletinele de vot va aparea urmatoarea intrebare: ”Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Intrebarea se refera modificarea unui articol din Constitutia Romaniei care explica ce inseamna casatoria. In forma actuala articolul propus spre modificare, spune ca ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”. Varianta propusa spre adoptare prin referendumul pentru care au semnat 3 milioane de romani ar urma sa fie ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”

Sunt doua variante de raspuns: DA sau NU. DA inseamna ca persoana care-si exprima aceasta optiune este de acord cu modificarea, adica cu varianta ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”, iar NU inseamna ca nu este de acord sa se modifice textul din Constitutie, adica sustine casatoria intre persoanele de acelasi sex.

Referendumul se va desfasura pe parcursul a doua zile, sambata si duminica, 6 si 7 septembrie 2018. Pragul minim de validare a referendumului este de 30% prezenta la urne.

Citeste si BANI DE LA CJ NEAMȚ PENTRU BOICOTAREA REFERENDUMULUI, LA FESTIVALUL DE TEATRU DIN PIATRA NEAMȚ

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. De ce clarificarea vine de la una dintre părți și nu de la parlament și guvern,organizatorii referendumului,despre care s-ar crede că sunt neutri?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.