Doi inspectori ITM Neamt au fost la un pas sa fie linsati ieri (19 iunie) la Pildesti, de patronul unei sectii de mobila (SC Claudio si Liliana SRL) din Pildesti, comuna Cordun. Cei doi inspectori se aflau in timpul unui control privind munca la negru, desfasurat in cadrul unei campanii nationale pentru depistarea angajatorilor din domeniul productiei de mobila care folosesc forta de munca fara forme legale.

Inspectorii au fost intampinati de patron si condusi in sectia de productie unde se aflau 3 angajati. Dupa o scurta discutie, inspectorii ITM au cerut angajatilor sa completeze un formular tipizat, moment in care patronul a devenit extrem de agresiv, a inceput sa injure si sa ameninte pe inspectori, apoi s-a postat un usa de la iesire, nedandu-le voie sa iasa din sectie. De la amenintari a trecut direct la fapte si a pus mana pe o drujba insa n-a reusit sa o porneasca. Sub privirile ingrozite ale celor doi angajati ai ITM, barbatul a luat un topor si sub o ploaie de injuraturi si amenintari, a lovit in masa pe care se aflau documentele ce urmau sa fi intocmite de inspectori. In acel moment s-a departat usor de usa, suficient cat inspectorii sa poata iesi si sa-si salveze vietile.

Loading...

S-au oprit direct la postul de politie unde au depus o plangere, urmand ca politistii sa porneasca o ancheta. Incidentul a fost confirmat oficial de ITM Neamt.

Comunicat de presa, ITM Neamt:

Pentru desfăşurarea acţiunilor de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, în cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, în data de 19.06.2018, ora 11, doi inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, se aflau într-o vizită de inspecţie în localitatea Pildeşti, la un agent economic ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării mobilei.

Aflaţi în incinta unităţii, după ce s-au legitimat şi au adus la cunoştinţa unuia dintre administratori că, cei trei salariaţi care prestau activitate vor trebui să completeze fişe de identificare, acesta i-a amenintat şi apoi i-a atacat pur şi simplu cu o drujbă şi un topor.

Inspectorii de muncă au părăsit incinta unităţii şi au formulat plângere penală împotriva administratorului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prevăzută şi sanctionată de art. 257 din Codul Penal.

Sub aspectul răspunderii contravenţionale, angajatorul va fi sancţionat cu amendă contravenţională pentru împiedicarea exercitării controlului, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 23, alin.1 din Legea nr.108/1999.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Asta se întâmplă când mai marii țării își bat joc de legile justiției.
    De luni bune asistăm la un măcel al acestor legi.
    Rezultatul?
    Fiecare își (va) face dreptate cum crede. Tare mă tem că acesta e doar un mic exemplu.
    Probabil nu mai e mult și o să ajungem la legea Talionului.

LĂSAȚI UN MESAJ